Τετάρτη 21.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αδιαχώρητο για το βιβλίο «Αΐσα» της Λαμπρινής Μηνά

11.12.2023 /

Η αστυνομικός Λαμπρινή Μηνά και μητέρα δύο αγοριών παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη το Σάββατο το νέο της βιβλίο με τίτλο «Αΐσα», το οποίο πραγματεύεται την παιδική παραβατικότητα.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων Δημήτριος Μήτραινας, η δημοσιογράφος του ΣΤΑΡ Τασούλα Παπανικολάου ενώ αποσπάσματα διάβασε η ηθοποιός Γωγώ Κατσιανάκου

Την εκδήλωση συντόνισε η Όλγα Αντωνίου, Δημοσιογράφος, Εκπαιδευτικός.

Αἶσα / προφ. «Έσα» στα αρχαία ελληνικά σημαίνει μοίρα, πεπρωμένο θεωρείται σαν θεά της ανθρώπινης μοίρας, δηλαδή της αρχαίας ελληνικής αντίληψης για την τύχη την οποία δημιουργεί ο άνθρωπος μοναχός του.

Ο Δημήτρης και ο Γιάννης, με ένα μηχανάκι σεργιανίζουνε στους δρόμους της νιότης. Το μυστικό των κρυμμένων λιρών είναι αυτό που θα ορίσει τις ζωές τους. Θα επιλέξουν να ανοίξουν την πόρτα για να τις βρουν και πως η Αἶσα θα ζωγραφίσει το πορτρέτο της ζωής τους; Ποια χρώματα και ποιες παραστάσεις θα συνθέσουν τον καμβά; Αποφάσεις και επιλογές, που μπορούν να αποβούν μοιραίες… Αυτή είναι η Αἶσα, το άλλο όνομα της μοίρας!

Αυτή είναι η ζωή!

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Λαμπρινή Μηνά γεννήθηκε το 1977 στον Κόκκινο Πύργο Τρικάλων. Είναι απόφοιτη της Σχολής Αστυφυλάκων και υπηρετεί στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Γελαδάκη και έχουνε δύο υπέροχους γιους. Αυτά είναι τα εύσημα της.

Η συγγραφή, είναι ένα μεράκι και μια αγάπη. Η πένα είναι το εργαλείο για να χαράσσει νέες διαδρομές, γεμάτες ενθουσιασμό και ανυπομονησία, μέχρι να πάρουν σάρκα και οστά, αποτυπώνοντας τες με λέξεις που φτιασιδώνονται, καλλωπίζονται, στολίζονται και στη συνέχεια ντύνονται μέχρι να φτάσουν στα χέρια των αναγνωστών με τη μορφή βιβλίου, έτοιμο να τους συνεπάρει σε ταξίδια του νου και της φαντασίας.

Έργα της ιδίας:

Όνειρα στον φεγγίτη (2019)

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα

[fbcomments]