Δευτέρα 10.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σκληρή ανακοίνωση της ΛΑΕ κατά Πολάκη

02.05.2017

ΕΡΧΕΤΑΙ  ΣΤΑ  ΤΡΙΚΑΛΑ  Ο  «ΧΑΣΑΠΗΣ» ΤΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΑΣ  ΥΓΕΙΑΣ

Τίποτα δεν έχει να κερδίσει ο Τρικαλινός λαός από την επίσκεψη στην πόλη μας στις  5 και 6 Μαΐου του Παύλου  Πολάκη, του γνωστού τριτο-τεταρτομνημονιακού αναπληρωτή υπουργού Υγείας που σακάτεψε ό,τι απέμεινε, από τα πρώτα δύο μνημόνια, στη δημόσια υγεία της χώρας μας.

Η επίσκεψη του υπουργού πραγματοποιείται σε μια περίοδο που ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποδεχθεί πλήρως τις απαιτήσεις των δανειστών για νέα επαχθή αντιλαϊκά μέτρα που θα φτωχοποιήσουν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό και που θα καταστήσουν τη υγειονομική φροντίδα του λαού μας, εμπορεύσιμο προϊόν μόνο για τους λίγους: την άρχουσα τάξη της χώρας και τους εκλεχτούς της νομεγκλατούρας του «καθεστώτος Τσίπρα».

Πλέον τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και τα μέλη της κυβέρνησης και της Κ.Ο. του συνθηκολογημένου ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη συνηθίζει να επισκέπτονται μόνο τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα για τις υγειονομικές τους ανάγκες, αδιαφορώντας για τους πολίτες που στοιβάζονται στα ράντζα των δημόσιων νοσοκομείων, χωρίς επαρκή φαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς στοιχειώδεις υποδομές υποδοχής του ανθρώπινου πόνου.

Μόνο ως κοροϊδία μπορεί να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου   υγείας Πολάκη-Ξανθού περί ανάταξης  και εξυγίανσης του ΕΣΥ.

Τα περιβόητα πρωτογενή πλεονάσματα τροφοδοτούνται από τις βαθιές και διαρκείς περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις και τις κοινωνικές δαπάνες. Οι ελλείψεις σε βασικό υγειονομικό υλικό, φάρμακα, αντιδραστήρια κ.λπ. είναι πλέον μόνιμο φαινόμενο.

Ανασφάλιστοι πολίτες που αναζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το «Σύστημα Πολάκη-Ξανθού» λαμβάνουν απάντηση για «ραντεβού» μετά από 5 μήνες (!!!), όταν προφανώς θα έχουν αποδημήσει σε άλλους πιο δίκαιους κόσμους.

Στο μέτωπο των προσλήψεων η εντατικοποίηση έχει βαρέσει «κόκκινο»: η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την πρόσληψη δήθεν 2.000 εργαζομένων με προγράμματα επίκουρων γιατρών απασχόλησης ορισμένου χρόνου και stage , τη στιγμή που τα κενά στο σύστημα υγείας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, φθάνουν τις 30.000, ενώ έχουν προσληφθεί μόλις 600 άτομα .

Η δραματική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων απεικονίζεται και στο γεγονός ότι ο μέσος όρος του ποσοστού εκτέλεσης των προϋπολογισμών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του 2016 δεν ξεπερνά το 30%. Και ήδη είμαστε στα μισά του 2017!!!

Το γεγονός ότι το σύστημα της δημόσιας υγείας δεν έχει καταρρεύσει κυριολεκτικά, οφείλεται αποκλειστικά στο φιλότιμο των πολιτών και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού .

Την ίδια στιγμή που ο λαλίστατος κ. Πολάκης πουλάει αντιμνημονιακές κορώνες στον ελληνικό λαό, ετοιμάζεται μαζί με τους Σάκη Παπαδόπουλο και Χρήστο Σιμορέλη (και άλλους «γίγαντες» της προάσπισης της δημόσιας υγείας) να ψηφήσουν το 4ο μνημόνιο, αποτελώντας στην ουσία τα πιο πειθήνια  όργανα της τερατό-ϊκας  και των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας.

Ο κ. Πολάκης και οι τοπάρχες του δεν μπορούσαν να διαλέξουν καλύτερη χρονική περίοδο για την πραγματοποίηση της επίσκεψης αυτής, λίγες ημέρες πριν σκύψουν και ψηφίσουν εθελόδουλα το 4ο μνημόνιο πιστοί στα κελεύσματα των δανειστών.

Θα τον περιμένουμε .