Παρασκευή 21.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κέρδισε και την τρίτη δικαστική μάχη η LA FARM

22.12.2021

Άλλη μια μάχη (την τρίτη κατά σειρά) κέρδισε η Τρικαλινή εταιρεία παραγωγής φέτας La Farm στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο αποδέχτηκε την αίτηση της εταιρείας και ανέστειλε την απόφαση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για οριστική ανάκληση και αφαίρεση της πιστοποίησης της εταιρείας για το προϊόν «ΦΕΤΑ ΠΟΠ». Με την υπ’ αριθμόν 487/2021 απόφαση του Θ’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών αναστέλλεται η απόφαση του ΕΛΓΟ, ο οποίος με fast track διαδικασίες έσπευσε καταρχάς να ανακαλέσει προσωρινά την πιστοποίηση της εταιρείας για την παραγωγή φέτας και πριν προλάβουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αλλά και να ενημερωθεί η εταιρεία για τη σε βάρος της απόφαση προχώρησε και στην οριστική ανάκληση και αφαίρεση της πιστοποίησης. Η χθεσινή απόφαση είναι η τρίτη δικαστική νίκη της εταιρείας ασφαλιστικών μέτρων, καθώς είχαν προηγηθεί δύο προσωρινές διαταγές υπέρ της La Garma και κατά του ΕΛΓΟ. Η τρίτη δικαστική νίκη της εταιρείας αποτελεί πρόκριμα και επιβεβαιώνει πλήρως ότι συμμορφώθηκε και δεν αποτελεί κίνδυνο για το καταναλωτικό κοινό, όπως ισχυριζόταν ο ΕΛΓΟ. Εξάλλου αυτό θα πρέπει να είναι και το μεγάλο στοίχημα πλέον της εταιρίας που γνωρίζει πολύ καλά πως βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής και το παραμικρό λάθος στο μέλλον μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Η εξέλιξη αυτή έγινε δεκτή με χαρά από τους δεκάδες εργαζόμενους και κτηνοτρόφους της επιχείρησης που παρά το προσωρινό τότε λουκέτο συνέχισαν να πληρώνονται κανονικά.

Ας μην ξεχνάμε πως η La Farm είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στο χώρο των τυροκομικών σε ολόκληρη τη χώρα και μάλιστα με μεγάλο μερίδιο στην εξαγωγή φέτας.