Τρίτη 04.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κύκλωμα Κοκαΐνης: Πολλά τα λεφτά και οι επώνυμοι που εμπλέκονται

08.04.2022

Τα τέσσερα μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης» όπως χαρακτηρίζει το κύκλωμα εμπορίας κοκαΐνης η αστυνομία Τρικάλων, παραπέμπονται αρχικά για εμπορία και διακίνηση, ενώ σε αυτά αποκλείεται να προστεθούν άλλα τρία. Οι δικηγόροι των μελών του κυκλώματος αναμένεται σήμερα να  να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί εις βάρος τριάντα (30) ατόμων.

Οι απολογίες των τεσσάρων ατόμων που έχουν συλληφθεί αναμένεται να γίνουν την Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ όσοι κατηγορούνται απλά για χρήση, θα καλούνται σταδιακά να καταθέτουν, αφού δεν έχουν συλληφθεί.

Η υπόθεση

Να σημειώσουμε προχθές στα Τρίκαλα, συνελήφθησαν συνολικά -4- άνδρες, -3- ημεδαποί, ένας από τους οποίους έχων τον ηγετικό ρόλο και -1- αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Στην ίδια υπόθεση, εμπλέκονται ακόμη -26- άτομα, -23- από τα οποία ως χρήστες και -3- ως διακινητές, τα οποία περιλαμβάνονται στη σχηματισθείσα δικογραφία.

Οι χρήστες

Στα ονόματα των χρηστών υπάρχουν και αρκετά επώνυμων Τρικαλινών, (ποδοσφαιριστής αλλά και δικηγόρος και άλλα επαγγέλματα), γεγονός που καταδεικνύει το πρόβλημα των ναρκωτικών στην πόλη μας και που φυσικά αγγίζει όλους τους επαγγελματικούς χώρους και τους κοινωνικούς.

Πολλά τα λεφτά

Σύμφωνα με την αστυνομία το κέρδος που τα μέλη της οργάνωσης αποκόμισαν από την ευρώ.

Σύμφωνα με όσους ξέρουν αυτόν τον χώρο, υπολογίζεται πως αυτή η ποσότητα των 201 γραμμαρίων με κοκαΐνη σε μορφή βράχου, θα «έσπαγε» στα δύο και θα γινόταν 400 γρ. με τιμή 100 -120 ευρώ το γραμμάριο.