Τετάρτη 26.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μια ξεχωριστή πρόταση από την Δήμητρα στην Βίκυ

03.05.2019 /

Μια ξεχωριστή πρόταση, για φοιτητές και υπερήλικους που συγκατοικούν σε σπίτια για ηλικιωμένους, με οφέλη για όλους, κατέθεσε στην υποψήφια ευρωβουλευτή Βίκυ Φλέσσα, η υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος με τον Κώστα Αγοραστό και μηχανικός του δήμου Τρικκαίων Δήμητρα Κωστοπούλου.

Σύμφωνα με την πρόταση φοιτητές όταν τελειώνουν τα μαθήματα, δεν επιστρέφουν σε κοιτώνες γεμάτους νέους που κάνουν πάρτι, αλλά στους… συγκατοίκους τους που ούτε λίγο, ούτε πολύ, πλησιάζουν τα 100 χρόνια ζωής. Με αντάλλαγμα λίγες ώρες συντροφιάς στους γηραιότερους, οίκοι ευγηρίας γίνονται στέγη για νέους σπουδαστές που ψάχνουν τρόπο να εξοικονομήσουν μερικά χρήματα.

Μια ιδέα που έχει υλοποιηθεί στην Ολλανδία και που η Βίκυ Φλέσσα βρήκε αρκετά ενδιαφέρουσα, ζητώντας από την Δήμητρα Κωστοπούλου να της την καταθέσει αναλυτικά… αφού πειραματικά θα ήταν δυνατό προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παιδιά να προσφέρουν στοιχειώδη φροντίδα και προσοχή στους ηλικιωμένους στα κέντρα φύλαξης διαμονής ηλικιωμένων και κείνοι με τη σειρά τους να διαδίδουν εμπειρία, στοιχεία της παράδοσης , μύθους κ παραμύθια κ να αισθάνονται χρήσιμοι ! Ετσι όλοι θα ήμαστε μια αλυσίδα που συνδέει το παρόν με το παρελθόν , την ταυτότητα μας κ σίγουρα το μέλλον.