Παρασκευή 13.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τα δυνατά σημεία του Χρ. Κρητικού που… τρομάζουν τον Παπαστεργίου

17.01.2019

Δυναμικά και με αξιώσεις φαίνεται να μπαίνει στο παιχνίδι της διεκδίκησης του δήμου Τρικκαίων ο Χρήστος Κρητικός που αν τελικά οριστικοποιήσει την κάθοδο του, θα είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο Χρήστος Κρητικός έρχεται ακριβώς να χτυπήσει τον κ. Παπαστεργίου στα δυνατά του σημεία, που είναι η αστική τάξη, μιας και οι πληροφορίες θέλουν ήδη τον Χρήστο Κρητικό να τον πλαισιώνουν γόνοι οικογενειών με αρκετά μεγάλη παρέμβαση στα Τρίκαλα και που μέχρι τώρα ήταν στην πλευρά του δημάρχου, αλλά και αρκετοί γιατροί.

Επίσης αρκετοί είναι εκείνοι στη Νέα Δημοκρατία που βλέπουν διέξοδο στο όνομα του Χρήστου Κρητικού μιας και η δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του δημάρχου τόσο λόγω χειρισμών στο δήμο (φυσιολογική φθορά), αλλά λόγω και της κόντρας που έχει δημιουργήσει με κάποιους μέσα στο κόμμα είναι μεγάλη.

Στα δυνατά σημεία του Χρήστου Κρητικού είναι και η νεολαία που μέχρι σήμερα μπορεί να αρεσκόταν στα «hi tech παιχνιδάκια» του 40αρη πλέον Δημήτρη Παπαστεργίου… τώρα όμως θα έχει τον εκπρόσωπο της δικής της γενιάς στον δήμο.

Σε όλα αυτά αν έρθει και κουμπώσει κανείς και την… στήριξη της Εκκλησίας λόγω της μητέρα του Βιρτζίνιας… τότε καταλαβαίνει κανείς γιατί η καρέκλα του δημάρχου άρχισε ήδη να παίρνει φωτιά….

Εξάλλου ο ίδιος ο Χρήστος Κρητικός σε συνέντευξη του πριν ένα χρόνο στον «Ενεργό Πολίτη» για την εμπλοκή του με τα κοινά έλεγε: «Προσωπικά λοιπόν το θέμα μου είναι πώς θα φτάσουμε η γενιά μου να μην θεωρεί την αποχή από την πολιτική ως την απάντηση στην αδικία και τον αποκλεισμό που βιώνει. Η λύση όμως δεν είναι η αποχή, η λύση είναι η συμμετοχή.

Αυτή η ενασχόληση με την πολιτική είναι που με προκαλεί και μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Πολιτική για την ουσία λοιπόν, πολιτική για λύσεις. Η πολιτική για την πολιτική ως αυτοσκοπός δεν με εκφράζει, ούτε είναι για εμένα η πολιτική υποκατάστατο της εργασίας ή άλλη μορφή επαγγελματικής αποκατάστασης».

Χ.Κ.