Τρίτη 16.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δυναμική συγκέντρωση Κρεμμύδα: «Ξεκινάμε να χτίσουμε το αύριο»

23.05.2019 /

Με το σύνθημα «Σήμερα ξεκινάμε να χτίσουμε το αύριο – σήμερα» και παρουσία πολλών πολιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Τρικκαίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τα Τρίκαλα» Κώστας Κρεμμύδας.

Σε μια συγκέντρωση που είχε παλμό ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων έδωσε το στίγμα για την επόμενη μέρα, ενώ άσκησε έντονη κριτική στην δημοτική Αρχή Παπαστεργίου, σημειώνοντας ότι «παρουσιάζεται μια εικονική πραγματικότητα, μια μυθοπλασία.Για μας που βιώνουμε την καθημερινότητα να μας ακούγεται όχι απλά  ως υπερβολική, αλλά ως μεταφυσική προσέγγιση».

«Την Κυριακή ο τόπος μας αλλάζει ρότα!»

Όπως ανέφερε ο κ. Κρεμμύδας «η παρουσία σας δίνει  το σύνθημα της νίκης , ατενίζουμε την επόμενη μέρα με αισιοδοξία και ελπίδα .  Εσείς αλλάζετε τη μοίρα αυτού του τόπου. Είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή! Την Κυριακή ο τόπος μας αλλάζει ρότα! Δεν είμαι ούτε καλός παραμυθάς  ούτε πολιτικός καριέρας και αν κάτι τέτοιο θέλετε μάλλον θα σας απογοητεύσω .   Είμαι σίγουρος όμως ότι είμαι ο άνθρωπός σας , αντισυμβατικός, χωρίς πρωτόκολλο , καθημερινός, με τις αγωνίες του και τις χαρές του , με την ελπίδα και την προσδοκία και  με την ευθύνη όμως ψηλά! Είναι  μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, τόσο ιστορικά, όσο  πολιτικά, κονωνικά, θεσμικά  και οικονομικά. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους διεθνούς συσχετισμούς , την παγκόσμια οικονομική αναστάτωση , τις φυγόκεντρες δυνάμεις που ταλανίζουν την Ενωμένη Ευρώπη. Καλούμαστε να δούμε  την επόμενη μέρα έχοντας έτοιμες λύσεις , και όχι απλά προτάσεις για να περάσουμε στη φάση της ανάπτυξης και της ευημερίας και για αυτό είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να παλέψουμε και να αγωνιστούμε και σε εθνικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο . Η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μείνει απλός θεατής των εξελίξεων. Οφείλει να είναι διεκδικητική απέναντι στην κεντρική εξουσία για περισσότερη αυτοτέλεια –οικονομική και διοικητική , για περισσότερη Αυτοδιοίκηση.   Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να συντονίσει τα βήματα της με τις παγκόσμιες εξελίξεις , να συντονισθεί με τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο.  Πρέπει να γίνει μέρος της λύσης και να προσπεράσει τις εγγενείς αδυναμίες της αρτηριοσκληρωτικής κεντρικής εξουσίας που πνίγει πολλές φορές την τοπική πρωτοβουλία».

Και πρόσθεσε: «Ρωτάνε όλοι γιατί εμείς : Είναι μεγάλη η  ευθύνη και ακόμη μεγαλύτερη είναι  η αγάπη για τον τόπο μας.  Από την ευθύνη και την αγάπη για τον τόπο  πηγάζει  η διάθεση της προσφοράς, η δημοκρατική ενσυναίσθηση,  η αγάπη για τον πλησίον μας  ακόμη  η ανάγκη για μια συγκροτημένη δημοκρατικά, δομικά και πολιτικά, κοινωνία. Είναι η πορεία μας,  η απλή αλλά  χρήσιμη και  σπουδαία πολιτεία του καθενός.Δεν έχω έρθει από παρθενογένεση , δεν έκρυψα ποτέ την πολιτική μου καταγωγή  προβάροντας ένα άνθρωπο που ποτέ δεν είχε ασχοληθεί με την πολιτική και τα κόμματα για να υφαρπάξω ψήφους με την πεπατημένη προσχηματική λογική του δήθεν ανεξάρτητου κ. Παπαστεργίου ο οποίος την επόμενη μέρα της εκλογής του προσέτρεξε στα κομματικά όργανα της Ν.Δ. για να υπηρετήσει τη συστημική εξουσία και να ανταποδώσει τη στήριξη που έλαβε στις εκλογές.

Δε έφθασα να γίνω σαράντα χρονών για να δηλώσω την πολιτική μου ταυτότητα. Πάντα μπροστά με  διάθεση  αμφισβήτησης στη κάθε κυβέρνηση , στο κόμμα μου στις κακές πολιτικές πρακτικές, κόντρα στην κεντρική πολιτική εξουσία  διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο μια καλύτερη μοίρα. Γιατί η πρόοδος και το αύριο χτίζεται από αυτούς που ξέρουν να αμφισβητούν και όχι από αυτούς που υπακούουν. Είναι το σημείο τομής ανάμεσα στον προοδευτικό και τον συντηρητικό άνθρωπο».

«Εικονική πραγματικότητα, μια μυθοπλασία»

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τα Τρίκαλα» και υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε ότι «Ζήσαμε πέντε χρόνια υπό τη διοίκηση της δημοτικής Αρχής Παπαστεργίου. Δεν θα μηδενίσουμε τις όποιες προσπάθειες έκανε, αλλά δεν θα ανεχτούμε να μας παρουσιάζεται μια εικονική πραγματικότητα , μια μυθοπλασία. Για μας που βιώνουμε την καθημερινότητα να μας ακούγεται όχι απλά  ως υπερβολική, αλλά ως μεταφυσική προσέγγιση. Το άσπρο μαύρο δεν γίνεται κ. Παπαστεργίου . Η πολιτική δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στην επικοινωνία. Η ελιτίστικη αναφορά σας και η μεθοδικά επιτηδευμένη επικοινωνιακή  σας προβολή, δεν αφορούν και δεν προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες, πάρα μόνο στο προσωπικό σας πολιτικό προφίλ.  Είστε ο ορισμός της επικοινωνιακής υπερβολής. Αναλωθήκατε  στη φωτογραφία, στην προσωπική προβολή και στην επικοινωνιακή τακτική. Ξεκίνησε φιλόδοξα θέλοντας να “επανεκκινήσει” τον Δήμο έχοντας αποφύγει την “καυτή πατάτα” της χρεοκοπίας».

Ενώ, άσκησε έντονη κριτική, λέγοντας ότι «Η δημοτική αρχή έχασε τη μάχη της καθημερινότητας , εγκατέλειψε την περιφέρεια, δεν έκανε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με συνέπεια η πόλη να ασφυκτιά,  δεν ανέδειξε το ποτάμιο σύστημα(η αξιοποίηση εξαντλήθηκε στις βάρκες του Ληθαίου) ,  πέντε χρόνια δεν τόλμησε την τακτοποίηση της λαϊκής αγοράς με συνέπεια το κέντρο της πόλης να παρουσιάζει εικόνα τριτοκοσμικής πόλης   οξύνοντας και το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα της στάθμευσης ,  δεν προχώρησε τα θέματα των μικρών βιολογικών καθαρισμών στα χωριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και το αποχετευτικό στα Καλύβια,  δεν προχώρησαν τα ενεργειακά θέματα (ανανεώσιμες πήγες ενέργειες) που θα εξασφάλιζαν έσοδα στο Δήμο και κατά συνέπεια ελάφρυνση δημοτικών τελών,   υστέρησε στα αναπτυξιακά θέματα , δεν προχώρησε στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας , … δέσμευσε  όμως τους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων δημοτών στο πλαίσιο της νομιμότητας εν μέσω οικονομικής κρίσης και capital controls δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την οικονομική καθημερινότητα των πολιτών.  Κατά τα άλλα , ο κ. Παπαστεργίου μας παροτρύνει να αποβάλουμε το σύνδρομο της λακκούβας και του αυτοφωράκια των παιδικών χαρών. Είχε μια ολόκληρη πενταετία να  αποδείξει την αποτελεσματικότητα του, δεν ήταν άπειρος αφού είχε ασκήσει διοίκηση επί δημάρχου Ταμήλου σε θέσεις ευθύνης  ,συνεπώς δεν θα είμαστε επιεικείς στην κριτική μας.  Δείτε τη μεγάλη εικόνα από το 2002 μέχρι και τώρα .  Ένα δημαρχοκεντρικό μοντέλο που αφορά τους ίδιους ανθρώπους στη θέση άσκησης εξουσίας… με ένα επιτυχημένο διάλλειμα τριών ετών όταν και καταφέραμε να κρατήσουμε το δήμο μας όρθιο και να τον σώσουμε από την καταστροφή».