Σάββατο 09.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η πρόεδρος… μας διέγραψε

11.05.2017

Το σήκωσε το γάντι  η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής  Συμπαράταξης, μετά την ευθεία αμφισβήτηση των διαδικασιών του επικείμενου συνεδρίου της ΔΗ.ΣΥΜ στο τέλος Ιουνίου.

Στη  συνεδρίαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία συμμετείχαν και κομματικά στελέχη του Κινήματος, «ξήλωσε» τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Ξεκαλάκη  και τα όργανα  και εξήγγειλε  τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο.

Είχε προηγηθεί η επεισοδιακή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην οποία αμφισβητήθηκε έντονα τόσο ο σκοπός του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όπου δεν αφήνονταν πολιτικά περιθώρια για διεύρυνση του σχήματος αλλά και η σύνθεσή του  αφού τα μισά μέλη θα ήταν διορισμένα για να χωρέσουν όλοι και να ακουστεί το χειροκρότημα της αποδοχής και της επιδοκιμασίας.

Το όλο ζήτημα δεν αφορά μια απλή πολιτική διαφωνία. Είναι επί της ουσίας διαφορετική φιλοσοφία, άλλη πολιτική στάση, νέα αντίληψη για το πολιτικό χώρο της σύγχρονης κεντροαριστεράς και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που κλονίζεται αυτή την περίοδο έτσι και αλλιώς έντονα. Το νέο, δεν χωρά φορτώματα του παρελθόντος, ψηφοθηρικές  πρακτικές,  λαϊκίστικες πολιτικές και προκλητικούς βίους.

Tο πολιτικό στοίχημα είναι η υπεύθυνη στάση, η αλήθεια, παραγωγή υγιούς πολιτικής σκέψης και προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από την ιδεολογική σαφήνεια του προοδευτικού πατριωτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου που θα μετατρέπει το χώρο σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκού τύπου σοσιαλδημοκρατικό σχήμα.

Αυτό που τώρα δηλαδή δεν γίνεται. Και όχι μόνο δεν γίνεται αλλά αντίθετα έχει επιλεγεί το «στρίβειν δια του αρραβώνος» αποφεύγοντας την ευθεία πολιτική αναμέτρηση με την κοινωνία συντηρώντας το «μαγαζάκι  και την καρεκλίτσα». Μόνο που αυτό έχει τον κίνδυνο της απομόνωσης της περιχαράκωσης και των φοβικών ανακλαστικών.

Η πολυτέλεια των μακρόσυρτων διαδικασιών ούτε υπάρχει ούτε θα βοηθήσει την ενίσχυση των προθέσεων αν υποθέσουμε ότι αυτές υπάρχουν. Οι πολίτες ανυπομονούν και αναμένουν μια ξεκάθαρη πολιτική πλατφόρα  επανίδρυσης του μεσαίου χώρου που θα δίνει προοπτική ανάκαμψης της ίδιας της χώρας. Όλα θα έπρεπε να γίνουν γρήγορα.

Τελικά γρήγορα έγιναν μόνο οι διαγραφές και οι καθαιρέσεις. Η πρόεδρος… μας διέγραψε. Μήπως τελικά διαγράφει και τη βάση;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤ. ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ

[fbcomments]