Δευτέρα 18.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επίσημη πρώτη από τον Κουρέτα στα Τρίκαλα

08.03.2019

Θέτοντας με ένταση το ζήτημα της ανάπτυξης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο υποψήφιος περιφερειάρχης – Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Δημήτρης Κουρέτας παρουσίασε απόψε στα Τρίκαλα, στο Μουσείο Τσιτσάνη τους βασικούς άξονες της Περιφερειακής Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Πρωτοβουλία» με την οποία θα διεκδικήσει την ψήφο των Θεσσαλών στις εκλογές του Μαΐου 2019.

Μάλιστα, ο κ. Κουρέτας παρουσίασε σειρά στοιχείων, τα οποία κατατάσσουν τη Θεσσαλία ιδιαιτέρως χαμηλά – δέκατη σε δεκατρείς περιφέρειες της χώρας – σε ανάπτυξη και απορροφήσεις, ενώ αρνητικές είναι οι επιδόσεις σε δείκτες και κλάδους οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν ουσιαστική ώθηση στην περιοχή.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε για αύξηση ερευνητικών δραστηριοτήτων, προώθηση της έρευνας και καινοτομίας και ενίσχυση των υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, για πιλοτικά προγράμματα, ενίσχυση επιχειρήσεων και ίδρυση καινοτόμων επιχειρήσεων για παραγωγή και προώθηση στο εξωτερικό τοπικών προϊόντων, ενίσχυση των οργανισμών της Περιφέρειας, των φορέων πολιτισμού και υποστηρικτικών υπηρεσιών από το πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, αύξηση της απασχόλησης, εκσυγχρονισμού και λειτουργίας ΜΜΕ από την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και για δράσεις από το αγροτικό εθνικό πρόγραμμα.

Μάλιστα ο κ. Κουρέτας τόνισε με νόημα (προφανώς ως αιχμή στον κ. Μιχαλάκη), πως θα μπορούσαμε να δώσουμε τα διπλάσια χρήματα για καμπαναριά εκκλησιών, αφού όμως πρώτα είχαμε φροντίσει για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

Οι υποψήφιοι

Ζερβού Ρίτα ( Νοσηλεύτρια)

Κερασειώτη Θάλεια ( Δρ. Βιοχημικός)

Καννής Ιωάννης (Μεσίτης)

Καρρά Ιωάννα (Οικονομολόγος, Τεχνικός γαλακτομομίας, κτηνοτρόφος)

Γαλαζούλα Μαρία (Εικαστικός)

Μπακλαβά Μαρία (Οικονομολόγος)

Ρόσσιος Απόστολος (δημοσιογράφος)

Νικολαϊδου Λίζα (γραμματέας του συλλόγου Ποντίων Αργοναύτες Φαρκαδόνας)