Σάββατο 19.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο κορονοϊός χτυπά την οικονομία του ν. Τρικάλων

10.03.2020

Τεράστια είναι η ζημιά που έχει ήδη υποστεί η οικονομία του νομού Τρικάλων από το ζήτημα του κορονοϊού… χωρίς μάλιστα αυτό να έχει περάσει το κατώφλι των συνόρων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων, Σωτήρη Φαμίση, μέχρι τώρα είχαμε δεκάδες ακυρώσεις σε δωμάτια από τους επισκέπτες που ερχόταν κάθε χρόνο από τις Ασιατικές χώρες, ενώ ακυρώθηκαν και όλες οι εκδρομές των Ιταλών μαθητών που υπολογιζόταν αυτόν τον καιρό γύρω στις 6.000 επισκέψεις. Σύμφωνα με τον κ. Φαμίση το μισό του χρόνου χάθηκε τουριστικά… ενώ υπάρχει φόβος και για τον εσωτερικό τουρισμό της ημέρες του Πάσχα.

Δύσκολη περιέγραψε την κατάσταση και ο πρόεδρος τον Επαγγελματοβιοτεχνών Βαγγέλης Αγγελάκης, που μάλιστα έκανε λόγο για ανάγκη άμεσης στήριξης των επιχειρήσεων που αποδεδειγμένα πλήττονται από τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Σε δύσκολη κατάσταση είναι και οι ιδιοκτήτες τουριστικών πρακτορείων του νομού που έχουν κάνει κρατήσεις σε ξενοδοχεία και δεν μπορούν να τις πάρουν πίσω… ενώ και το πλήγμα της απαγόρευσης των εκδρομών είναι μεγάλο.