Τετάρτη 04.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στο βαθύ κόκκινο ο Δήμος Καρδίτσας – Ανησυχία και στα Τρίκαλα

21.03.2021

Στο βαθύ κόκκινο είναι από χθες ο Δήμος Καρδίτσας, κρούοντας έτσι το καμπανάκι κινδύνου για τα Τρίκαλα, παρά τους χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων που χθες ήταν μόλις εννέα.

Η καθημερινή επαγγελματική δραστηριότητα εκατοντάδων πολιτών και στους δύο γειτονικούς νομούς επιβάλλει την ανάγκη αυξημένης προσοχής όλων αφού είναι γνωστό πως η διασπορά του κορονοϊού είναι πολύ εύκολη.

Ο εμπορικός κόσμος της Καρδίτσας, που ακόμη δεν έχει επουλώσει τις πληγές του από τη θεομηνία Ιανός του περασμένου Σεπτέμβρη δέχεται ακόμη ένα πλήγμα και από χθες Σάββατο, έχει ανασταλεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, με απόφαση που ανακοίνωσε ο υφυπουργος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα. Βασικός λόγος βέβαια πέρα από την αύξηση των κρουσμάτων, είναι και το γεγονός ότι από προχθές είναι πλήρης η ΜΕΘ covid στο νοσοκομείο Καρδίτσας και πλέον μεταφέρονται στην ΜΕΘ Τρικάλων

Στο “βαθύ κόκκινο” ο Δήμος Καρδίτσας, με τα ενεργά κρούσματα να έχουν αυξηθεί σε 140 από 63 που ήταν στις 8 Μαρτίου. Η ένταξη του δήμου στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου φέρνει αναστολή λειτουργίας του λιανεμπόριου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι αναστέλλεται η λειτουργία του λιανικού εμπορίου, με την εξαίρεση των καταστημάτων τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κάβες, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, petshop) οποία λειτουργούν με τις γνωστές προϋποθέσεις ασφάλειας.