Κυριακή 29.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κορονοϊός: «Συναγερμός» και πάλι το νοσοκομείο Τρικάλων

24.01.2022

Ο Ιανουάριος του 2022 εξελίσσεται σε έναν από τους χειρότερους έως τώρα μήνες της πανδημίας, καθώς πέρα από τα αλλεπάλληλα «μαύρα» ρεκόρ στα κρούσματα, έχουν καταγραφεί 1.759 θάνατοι.

Θάνατοι που και στα Τρίκαλα δεν ήταν λίγοι, παρότι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς πως ήταν ένας μήνας όπου μέχρι και τα τέλη του σχεδόν οι γιατροί της κλινικής covid αλλά και του νοσοκομείου γενικότερα πήραν μια ανάσα σε επίπεδο νοσηλειών, αφού έπεσαν ακόμη και στους 10.

Αυτό βέβαια δεν ήταν για πολύ, μιας και παρότι η παράλλαξη «Ομικρον» δεν είναι το ίδιο θανατηφόρα με την «Δέλτα», όμως τα εκατοντάδες κρούσματα που καταγράφουμε καθημερινά, ανέβασαν και πάλι τον αριθμό των νοσηλευομένων το Σαββατοκύριακο στους 36 με κύριο και… επικίνδυνο χαρακτηριστικό την μεγάλη ηλικία των ασθενών που είναι μέσο όρο τα 68 χρόνια.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι μικρές ηλικίες που κολλούσαν κατά εκατοντάδες στο νομό κόλλησαν και τους μεγαλυτέρους… ή ότι υπήρξε μια χαλάρωση αυτών των ηλικιών λόγω του ότι η «Ομικρον» δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο η «Δέλτα» που όμως ακόμη θερίζει.

Άλλο ένα στοιχείο των νοσηλευομένων στη μονάδα covid του νοσοκομείου είναι πως πλέον τα ποσοστά εμβολιασμένων και μη… είναι σχεδόν 50-50%. Τέλος να σημειώσουμε πως στη ΜΕΘ τα άτομα που νοσηλεύονται είναι 9 ενώ είχαμε και αρκετούς θανάτους ηλικιωμένων.

[fbcomments]