Παρασκευή 05.03.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Μπλόκο” και στα σχολεία των Τρικάλων για Ιταλία λόγω κορονοϊού

23.02.2020

Σε συναγερμό έχει τεθεί η χώρα μας μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορ0νοϊού στην γειτονική Ιταλία. Η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως ανέστειλε όλες τις εκδρομές μαθητών στην Ιταλία, ενώ η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Βασω Κάκλα με ανάρτησή της τονίζει πως έχει δώσει εντολή σε σχολείο που βρίσκεται στην Ιταλία να μην επισκεφθεί την περιοχή της Φλωρεντία. Επίσης ανέστειλε πρόγραμμα κατάρτισης για την Ιταλία από το 1ο ΕΠΑΛ.

Η κ. Κακλα

Πολύ σωστή η απόφαση της Υπουργού. Έκανα ό,τι μου αναλογούσε(αυτές τις δύο μέρες) προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά το Υπουργείο και μίλησα προσωπικά με την κα Υφυπουργό που έδειξε εξαρχής άμεση ανταπόκριση και ετοιμότητα. Τρία σχολεία μας επέστρεψαν χθες και σήμερα από Ιταλία (Κεντρική και Νότια Ιταλία). Μία σχολική αποστολή βρίσκεται στη Ρώμη και επιστρέφει την Τρίτη. Έδωσα οδηγίες στο Διευθυντή να μην επισκεφθούν τη Φλωρεντία, όπως ήταν προγραμματισμένο Το πιο ευχάριστο ήταν ότι η οδηγία της αναστολής των εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ιταλία ήρθε τη στιγμή που αύριο θα έφευγαν 14 μαθητές και 4 συνοδοί του 1ου ΕΠΑΛ για 14 μέρες ( Πρόγραμμα κατάρτισης) στην Κεντρική Ιταλία. Νομίζω ότι όλες οι μετακινήσεις στο εξωτερικό πρέπει να ανασταλούν. Με ενημέρωσαν ότι θα βγει και οδηγία για επαναπατρισμό όλων των σχολικών μονάδων από Ιταλία. Πρέπει να συνδράμουν τα σχολεία μας οι προξενικές αρχές της Ελλάδας στην Ιταλία. Όπως μου ανέφερε συνάδελφος ,που επέστρεψε απόψε το βράδυ από Ιταλία, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος δεν υπήρχε κανένα μέτρο για τους επιβάτες πτήσεων από Ιταλία.

Η Υπουργός

Αναστέλλονται όλες οι  εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία  ,μέχρι νεωτέρας, με εντολή της υπουργού Παιδείας  Νίκη Κεραμέως.

“Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναιού  σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε  προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, φοιτητές , τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο”, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Προτεραιότητα έχει πάντα, πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας, η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας.

Μείνετε στο esos θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης

Μαθητές δέκα σχολείων είναι στην Ιταλία

Μαθητές  δέκα ελληνικών σχολείων κάνουν αυτές τις ημέρες πολυήμερη εκδρομή στη Ιταλία .

Από  τα δέκα σχολεία  οι μαθητές δύο σχολείων απόψε παίρνουν το αεροπλάνο της επιστροφής ,μετά την εντολή που έδωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως να ανασταλούν οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία  ,μέχρι νεωτέρας.

Από τα παραπάνω σχολεία τα δύο είναι στο Μιλάνο και τα οκτώ στη Νότια Ιταλία.

Εξετάζεται αύριο Δευτέρα να επιστρέψουν οι μαθητές και των άλλων επτά σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ειδοποιήσει τους Διευθυντές όλως των σχολείων που είχαν προγραμματίσει εκδρομή στην Ιταλία σήμερα και τις επόμενες ημέρες να αναβάλουν την αναχώρηση για τη γειτονική χώρα.

Στοιχεία των μαθητικών εκδρομών για όλη την Ευρώπη ζήτησε το υπουργείο Παιδείας, λόγω κοροναϊού

Το υπουργείο Παιδείας με επείγον μήνυμα  προς  τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, ζήτησε να γνωστοποιήσουν την πολιτική ηγεσία στοιχεία για τις μαθητικές εκδρομές στην Ευρώπη, λόγω κοροναϊού.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας ζητούσε να συμπληρωθούν δύο πίνακες:

Ο ένας αφορούσε τα σχολεία που ήδη πραγματοποιούν εκδρομές στην Ευρώπη, και,

Ο δεύτερος τις προγραμματισμένες εκδρομές στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία που ζητούνταν ήταν:

Χώρα εκδρομής.

Αριθμό μαθητών.

Αριθμό συνοδών.

Είδος εκπαιδευτικής εκδρομής.