Παρασκευή 15.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέες… φωτιές στην κόντρα Αγοραστού – Παπαστεργίου

28.02.2017

Νερό στον μύλο της κόντρας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να ρίχνει ο δήμος Τρικκαίων, που όχι μόνον δεν σεβάστηκε πως ο Περιφερειάρχης ήρθε στα Τρίκαλα να ανακοινώσει μεταξύ άλλων και την ένταξη των δύο νηπιαγωγείων του δήμου στο ΕΣΠΑ, και παρότι η ανακοίνωση αυτή έγινε παρουσία των τοπικών ΜΜΕ, εξέδωσε ξεχωριστό δελτίου τύπου, απ’ όπου απουσιάζει παντελώς η Περιφέρεια… βάζοντας και πάλι φωτιά στις σχέσεις με τον Κώστα Αγοραστό… που προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να ρίξει τους τόνους.

Η ανακοίνωση του δήμου

«Αλλα δύο νέα νηπιαγωγεία στα Τρίκαλα. Πρόκειται για τα κτήρια του 8ου και του 22ου Νηπιαγωγείων, τα οποία σήμερα εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Θεσσαλίας για τη διαχειριστική περίοδο 2014-2020. Τα δύο νηπιαγωγεία έχουν συνολικό προϋπολογισμό 1,32 εκατ. ευρώ (από 660.000  ευρώ το καθένα) και ο Δήμος Τρικκαίων είχε υποβάλλει στα τέλη του 2016 τη σχετική αίτηση Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αριθμ. 4361/31-10-2016 , κωδ. 024, Α/Α ΟΠΣ 1804, με τίτλο : «Αναβάθμιση των Υποδομών Α’ βαθμιας και Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης». Τα νηπιαγωγεία θα είναι αμφότερα διθέσια.
Το κτήριο του 8ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου χωροθετείται στα βόρεια της περιοχής της Μπάρας, θα είναι χωρητικότητας 50 νηπίων και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 2.608,56 μ2.  Το κτήριο του 22ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Τρικάλων χωροθετείται στην περιοχή πέριξ της πλατείας Βουβής, θα είναι επίσης χωρητικότητας 50 νηπίων και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 1.800,37 μ2.
Και τα δύο κτήρια θα είναι ισόγεια, εμβαδού 306,21 τ.μ. το καθένα, και θα περιλαμβάνουν από 2 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ενοποίηση αίθουσας διδασκαλίας & χώρου αναμονής), χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης,  χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα, αποθήκη,  λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής. Η προσπέλαση στο κτίριο γίνεται από δυο εισόδους ενώ  η πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. επιτυγχάνεται με την κατασκευή ραμπών στις δυο κεντρικές εισόδους.  Θα γίνουν οι εγκαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και κεντρικής θέρμανσης, ηλεκτρική εγκατάσταση και πυρόσβεση σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
Αφού έγινε η ένταξη του έργου, θα διενεργηθεί η ανοικτή δημοπρασία επιλογής αναδόχου. Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, τα δύο διδακτήρια επιλύουν σημαντικά ζητήματα για τη σύγχρονη στέγαση των νηπίων των Τρικάλων.  Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί τα διδακτήρια των 18ου και 23ου Νηπιαγωγείων Τρικάλων».