Κυριακή 09.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο κόσμος φτύνει και κάποιοι νομίζουν ψιχαλίζει…

24.05.2017

Του Χρήστου Κοντού

Σίγουρα η εξέλιξη του προχθεσινού eurogroup ήταν ένα ακόμη από τα μελανά σημεία για την χώρα και δεν αναφέρομαι μόνο στην κυβέρνηση. Οσοι χάρηκαν… μάλλον δεν αντιλαμβάνονται τι θα ακολουθήσει και πόσο ακόμη θα συνεχίσουμε να ματώνουμε όλοι μαζί, γιατί οι δανειστές δεν χωρίζουν τους πολίτες σε ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ…

Από το σημείο όμως αυτό, μέχρι το απύθμενο θράσος κάποιων πολιτικών, κυρίως βουλευτών που φαίνεται δεν έχουν καμιά επίγνωση της τραγικότητας της κατάστασης και περιφέρουν το σαρκίο τους από κανάλι σε κανάλι και από ραδιοφωνικό σταθμό σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου με εξυπνάδες και ατάκες, παίζουν με την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού που καλείται να σηκώσει το βάρος των επιλογών τους, πάει πολύ.

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να πάνε να καλογερέψουν ή όπου αλλού, σίγουρα όμως δεν μπορούνε να μας εμπαίζουν, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες δεν έχουν ψωμάκι να φάνε και ζούνε από τα συσσίτια, την ώρα που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, την ώρα που συνεχίζει κόσμος να αυτοκτονεί, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες νέοι παίρνουν τον δρόμο της ξενιτειάς και οι υπόλοιποι στην πατρίδα μαραζώνουν άνεργοι, περιμένοντας το χαρτζιλίκι από τις πετσοκομένες συντάξεις των παππούδων.

Επειδή σε αυτή την κυβέρνηση, ευτυχώς ακόμη υπάρχουν άνθρωποι με λογική και αντιλαμβάνονται την τραγικότητα της κατάστασης, ας τους μαζέψουν. Μπορεί οι ίδιοι να έχουν βολευτεί με τους παχυλότατους μισθούς, να τακτοποιούν παιδιά και εγγόνια, η χώρα όμως υποφέρει και όπως φαίνεται η κατρακύλα δεν σταματά εδώ.