Τρίτη 20.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Βρόμισαν” τα voucher και έπιασε μπόχα στο Εργασίας

23.04.2020

Του Χρήστου Κοντού

Στην κατάργηση του προγράμματος voucher για τους επιστήμονες προχωρά η κυβέρνησης μετά τον σάλο των αντιδράσεων. Με την κυβερνητική εικόνα να πλήττεται και τον ΣΥΡΙΖΑ να σηκώνει το θέμα ψηλά, μιλώντας για «σκάνδαλο», υπήρξε παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Το θέμα  ήρθε στη Βουλή μετά από επερώτηση Τσίπρα και την αποκάλυψη σύμφωνα με την οποία σύμβουλος του Βρούτση είχε σχέση με ΚΕΚ αλλά και με μια εκ των 7 εταιριών (ΟΣΚ) που θα έπαιρναν τα 30 εκατομμύρια ευρώ…

Τα όσα ως δικαιολογίες είπε ο υπουργός σήμερα είναι όχι απλώς για γέλια… αλλά για σεμινάριο πολιτικών τι θα πρέπει να αποφεύγουν όταν ανακαλύπτουν… τις δουλειές τους:

«Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα, με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο… υπουργός.

Επειδή όμως ακόμη και ο πιο άσχετος σε αυτή τη χώρα αντιλαμβάνεται τι παίχτηκε… τι θα κάνει ο πρωθυπουργός με τον υπουργό;

Μήπως περιμένει ο κ. Μητσοτάκης από τον υπουργό του Εργασίας να πείσει τους… εργοδότες πως η χώρα άλλαξε και θα πρέπει να είναι νομοταγείς; Να μην στήνουν κομπίνες σε βάρος τους κράτους και να πληρώνουν τις εισφορές τους;

Αν όντως η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πάρθηκε επειδή όπως λέει ο λαός «βρώμισε το πράγμα», αλλά γιατί πραγματικά θέλει να φτιάξει τη χώρα, τότε μόνο μια λύση υπάρχει και ο μόνος που έχει την εξουσία να τη δώσει… είναι ο πρωθυπουργός!