Πέμπτη 13.08.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το έθνος μπαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς

27.07.2017

Του Χρήστου Κοντού

Που πάμε ωρέ; Ηταν μια από τις πιο επιτυχημένες ατάκες του Ελληνικού κινματογράφου με τον Αυλωνίτη που σκόρπιζε γέλιο. Αν όμως αυτό μεταφερθεί στην Ελληνική πραγματικότητα του σήμερα τότε η απάντηση, αν αυτή υπάρχει, σίγουρα θα είναι τραγική.

Οι αποκαλύψεις του βιβλίου Βαρουφάκη που… δήθεν ξεσήκωσαν τους πάντες και δεν κατάλαβα γιατί, είναι μια πραγματικότητα αφού κανείς ακόμη επίσημα και περισσότερο ο πρωθυπουργός, δεν βγήκε να τις διαψεύσει. Και αλήθεια γιατί να το κάνει, αυτό δεν έλεγε, αυτό δεν πρέσβευε και τον ψήφισε ο Ελληνικός λαός; Αυτό δεν ήταν ουσιαστικά το διακύβευμα του δημοψηφίσματος ευρώ ή δραχμή; Αν κάποιος μπορεί να κατηγορήσει για κάτι τον Τσίπρα, είναι γιατί δεν έκανε ακριβώς αυτά που υποσχέθηκε.

Επιτέλους η αντιπολίτευση θα πρέπει να σταματήσει να βρυχάται στη λογική φύγετε εσείς να έρθουμε εμείς και να πάρει θέσεις για να αποφευχθεί κι άλλο η κατρακύλα και η εξαφάνιση της χώρας από την διαιώνιση ενός αποτυχημένου συστήματος που η ίδια δημιούργησε.

Όμως η όλη αυτή κατάσταση σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών, το μόνο που αποπνέει είναι σήψη και διαφθορά.

Η πληγή έχει κακοφορμίσει και δεν ξέρω αν υπάρχει πλέον το φάρμακο που θα μπορέσει να την γιάνει. Η χώρα δεν θέλει πια μπούλιδες, κούλιδες και πρωθυπουργούς που κάνουν κωλοτούμπες.

Θέλει έναν άνθρωπο που θα μιλήσει ξεκάθαρα στο λαό. Με την γλώσσα της αλήθειας και όχι αυτή που χαϊδεύει αυτιά και διαιωνίζει το μεταπρατικό κράτος. Θέλει έναν άνθρωπο οραματιστή, ρηξικέλευθο, καινοτόμο που θα πράττει όσα λέει. Ισως τότε προλάβουμε να σωθούμε ως έθνος.