Πέμπτη 27.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τι τρέχει με την Υγεία στο νομό;

11.04.2017

Του Χρήστου Κοντού

Το ένα μετά το άλλο δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα τις τελευταίες εβδομάδες για την λειτουργία του συστήματος Υγείας στο νομό Τρικάλων, τόσο όσον αφορά στο νοσοκομείο Τρικάλων, όσο και στο ΠΕΔΥ.

Οι καταγγελίες σοβαρές, αφού αφορούν τόσο στη διαφάνεια, όσο και στην λειτουργία του ίδιου του συστήματος που εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή των Τρικαλινών. Η αρχή έγινε με την καταγγελία για την θέση του χειρούργου στο νοσοκομείο Τρικάλων, όπου ο διοικητής του νοσοκομείου κατηγορείται για φωτογραφική διακήρυξη, ενώ συνεχίστηκε με την καταγγελία των εργαζομένων στο ΠΕΔΥ για πλήρη αποδυνάμωσή του από ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό με τελευταία την καταγγελία πως στο αιμοδυναμικό τμήμα τοποθετούνται βηματοδότες χωρίς να υπάρχει η σχετική έγκριση από το αρμόδιο όργανο το Κεντρικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο φυσικά και ευχόμαστε να την δώσει. Των πρόσφατων καταγγελιών έχουν προηγηθεί κατά καιρούς άλλες κυρίως για το Νοσοκομείο της πόλης, που παρόλα αυτά, χάρη στην φιλότιμη προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ξεχωρίζει και μάλιστα σε κάποιους τομείς διαπρέπει στην παροχή υπηρεσιών.

Για όλα αυτά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν άποψη; Θα αφήσουν την κατάσταση να εξελίσσεται έτσι; Ας μην ξεχνάνε πως δικές τους επιλογές είναι…