Πέμπτη 18.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οι αστυνομικοί πρέπει να προστατέψουν το όνομά τους

06.04.2021

Του Χρήστο Κοντού

Ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής βίας και μάλιστα αυτή τη φορά σε βάρος 13χρονου στην γειτονική Λάρισα, έρχεται να αμαυρώσει ότι με κόπο είχε επιτευχθεί έστω και στο ελάχιστο, στον εκδημοκρατισμό των δυνάμεων της ΕΛΑΣ, περιστατικό που βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν χαρακτηρίζει την πλειονότητα του σώματος.

Όλα αυτά γίνονται επί υπουργίας ενός φαινομενικά δημοκρατικά ανθρώπου που μάλιστα προέρχεται από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, πολιτικός χώρος που έκανε και τις σημαντικότερες αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση.

Δυστυχώς όμως ο υπουργός που δεν είχε διαβάσει καν το μνημόνιο και ανερυθρίαστα το είπε, φαίνεται πως απεμπόλησε αυτή του την ευαισθησία και συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών που με εμπρηστικές του δηλώσεις ρίχνει λάδι στη φωτιά, μάλλον πολώνουν στα άκρα, παρά εξομαλύνουν τις εντάσεις στην κοινωνία.

Η αστυνομία δεν είναι απέναντι από την κοινωνία και δεν μπορεί να είναι. Δεν μπορεί οι άνθρωποι που κάνουμε παρέα όταν βγάζουν τις στολές τους να είναι διαφορετικοί και να μεταμορφώνονται φορώντας τες.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως τα παιδιά των αστυνομικών που μπορεί να ήταν στην ίδια παρέα με τον 13χρονο θα ήθελαν να δούνε τον πατέρα τους να σπάει το χέρι του κολλητού τους ξεφυτρώνοντας μέσα στο σκοτάδι με μάσκες και με δυνατούς φακούς σαν ληστές… (αν βέβαια είναι αλήθεια και δεν αποδειχθεί κάτι άλλο).

Αυτούς αν δεν τους απομονώσουν οι ίδιοι οι συνάδελφοί τους κι αν όλοι μαζί δεν απαιτήσουν από την όποια κυβέρνηση (Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ… κλπ) να τους σεβαστεί και να μην τους χρησιμοποιεί σαν μακρύ χέρι ενός συστήματος, που για να καλύψει τις δικές του αδυναμίες, τους κάνει να φαίνονται σαν όργανα καταστολής, η κατάσταση θα πάει από το κακό στο χειρότερο…

[fbcomments]