Κυριακή 03.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρίκαλα: Στο δρόμο και… νηστικοί εκατοντάδες άποροι

05.10.2016 /

Καμπανάκι κινδύνου να μείνουν ξανά άστεγοι και… νηστικοί από την 1η Νοεμβρίου εκατοντάδες συμπολίτες που τρέφονται από το Κοινωνικό Εστιατόριο και περιθάλπονται από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, χτύπησαν σήμερα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών στα Τρίκαλα.

Μάλιστα έκαναν λόγο για δραματική αύξηση των Τρικαλινών που καταφεύγουν σε αυτές το τελευταίο εξάμηνο, ενώ παράλληλα εξαπέλυσαν επίθεση τόσο κατά του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, όσο και κατά της ηγεσίας του Υπ. Εργασίας που εγκαταλείπει τις δομές στο έλεός τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εργαζομένων σε αυτές, που σήμερα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, οι τρεις από τις πέντε δομές θα κλείσουν, αφού δεν υπήρξε πρόσκληση για αυτές από την Περιφέρεια.

“Με το κλείσιμο των Δομών οι ωφελούμενοι θα στερηθούν 180 μερίδες φαγητού ημερησίως που παρέχονταν από το Κοινωνικό Εστιατόριο, καθώς και τη φροντίδα ατομικής υγιεινής και καθαριότητας που είχαν καθημερινά πάνω από 50 συμπολίτες μας στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων”, επισήμανε ο κ. Γιώργος Ζέρβας.

Οσον αφορά στο μέλλον των ίδιων των εργαζομένων από τους 26 εργαζόμενους αυτή τη στιγμή στις Κοινωνικές Δομές, που τους οφείλονται και δεδουλευμένα τριών μηνών, με την κατάργηση των τριών Δομών θα φύγουν οι 22 παραμένοντας μόνον 4 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

Μάλιστα επισήμαναν την προσπάθεια που έχουν καταβάλλει μέχρι σήμερα ώστε αυτές οι δομές να λειτουργήσουν και να καταστήσουν τα Τρίκαλα την πόλη με τις καλύτερες παροχές προς τους άπορους συμπολίτες.

koinonikes domes 2

[fbcomments]