Πέμπτη 29.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κοντά στους πολίτες των Τρικάλων για δύο ημέρες κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ

10.12.2023 /

Την Παρασκευή και το Σάββατο 8 & 9 Δεκεμβρίου, κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκαν το Ν. Τρικάλων με στόχο την επαφή με τους πολίτες, προκειμένου να διαπιστώσουν το βαθμό αποκατάστασης των καταστροφών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία DANIEL, αλλά και την κατάσταση ενός πλήθος άλλων, ζωτικής σημασίας για τους πολίτες θεμάτων όπως η υγεία και η παιδεία.

Την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, εξόρμησαν σε επίπεδο νόμου 2 κλιμάκια. Το πρώτο κλιμάκιο με επικεφαλείς τους κ. Πάνα Αποστολή, βουλευτή Χαλκιδικής υπεύθυνο ΚΤΕ Υποδομών και Μεταφορών και τον Παπαστεργιου Μιχάλη, μέλος της γραμματείας τομέα Υποδομών του ΠΑΣΟΚ, επισκέφτηκαν τα τμήματα Διατροφολογιας και ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του νομού, αλλά και τις εκτεταμένες καταστροφές από τις πλημμύρες. Εκεί, υπήρξε εκτενής συζήτηση με τον πρόεδρο του τμήματος Διατροφολογιας κ. Μανούρα Θανάση και τον πρόεδρο του ΤΕΦΑΑ κ. Νίκο Διγγελίδη.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το δήμαρχο Μετεώρων κ. Αλέκο Θοδωρή, ο οποίος υπέδειξε το μέγεθος της καταστροφής του οδικού δικτύου του ορεινού όγκου και πρόβλημα που δημιουργήθηκαν κυρίως στους ορεινούς οικισμούς. Επίσης πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε τμήματα του ορεινού δικτύου και κατεστραμμένες γέφυρες (γέφυρα Κλεινοβου, γέφυρα Διάβας). Τέλος, πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε γέφυρες εντός του αστικού ιστού της πόλης των Τρικάλων και συζήτηση με κατοίκους για το θέμα της πεζογέφυρας των Κουτσομηλίων.

Το δεύτερο κλιμάκιο με επικεφαλής τον κ. Τσίμαρη Ιωάννη, βουλευτή Ιωαννίνων, υπεύθυνο ΚΤΕ υγείας επισκέφτηκε τα Κέντρα Υγείας Φαρκαδόνας και Καλαμπάκας, όπου είδαν την κατάσταση που επικρατεί και συζήτησαν με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είχαν μία εκτενή συζήτηση με τον εκτελούντα χρέη διοικητή κ. Μυλωνά Στέφανο, προβάλλοντας τις αναλυτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την υγεία και καταγράφοντας τις ελλείψεις και τις παρατηρήσεις του νοσοκομείου. Τελος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων και την πρόεδρο αυτού Αθανασίου-Γιαγιάκου Μαρία, όπου εκτέθηκαν τα προβλήματα του κλάδου.

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, κλιμάκιο αποτελούμενο από τη βουλευτή Δ. Αττικής Νάντια Γιαννακοπούλου, υπεύθυνη ΚΤΕ Προστασίας του Πολίτη και Χνάρη Μανώλη, βουλευτη Ρεθύμνου, υπεύθυνο ΚΤΕ Αγροτικού, επισκέφτηκαν τον καταυλισμό στο Κουτσόχερο στον οποίο φιλοξενούνται πλημμυροπαθείς σε κοντέινερ, όπου συνομίλησαν με τους κατοίκους. Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Ζάρκο, όπου συνομίλησαν με αγρότες και κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις πλημμύρες, συζητώντας παράλληλα και για θέματα που αφορούν την αναδιάρθρωση της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο Φαρκαδόνας με το δήμαρχο κ. Αγναντή Σπύρο και κατοίκους (αγρότες, κτηνοτρόφους, επιχειρηματίες), όπου αναλύθηκαν τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία DANIEL και οι ενέργειες αποκατάστασης που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, καθώς και τα επόμενα βήματα ανακούφισης των πολιτών. Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα συντονιστικά πλημμυροπαθών του Ν. Τρικάλων στην οποία οι κάτοικοι διαφόρων περιοχών του νόμου (Μεγ. Καλύβια, Αγ. Κυριακή, Μπάρα, Φλαμούλι, Τρίκκη, Πατουλιάς, Βαλομάνδρι, Καρυές και λοιπές περιοχές του νόμου) εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ακόμα και κατέθεσαν υπομνήματα για προώθηση στη κοινοβουλευτική ομάδα.

Η κορύφωση των δράσεων των κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, έγινε την Κυριακή, με τη συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη με όλους τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλίας, όπου παρουσιάστηκε εκτενώς η πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση ολόκληρης της Θεσσαλίας.

        

 

 

[fbcomments]