Τετάρτη 22.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συγκέντρωση του ΚΚΕ χθες στα Τρίκαλα για το ναυάγιο της Πύλου

16.06.2023

Κινητοποίηση-πικετοφορία του ΚΚΕ στα Τρίκαλα πραγματοποίησε χθες βράδυ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου το ΚΚΕ το οποίο τονίζει πως “Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ξεριζωμένων ανοιχτά της Πύλου έρχεται να συμπεριληφθεί στην αιματηρή βάρβαρη λίστα των ανάλογων δεκάδων ναυαγίων στη Μεσόγειο και το Αιγαίο κάθε χρόνο. Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός είναι δεκάδες νεκροί με τον αριθμό διαρκώς να αυξάνεται.

Είναι αποκαλυπτικό ότι με βάση τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο αριθμός των νεκρών και αγνοούμενων ξεριζωμένων στη Μεσόγειο φτάνει ήδη, στα μισά του έτους στο 2023, τους 1.037, ενώ πέρυσι, ο αριθμός αυτός έφτασε περίπου στους 2.400 ανθρώπους!!!

Καλούμε τον ελληνικό λαό να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στην βαρβαρότητα των καθημερινών ειδήσεων για νεκρούς και αγνοούμενους στον Έβρο και το Αιγαίο. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που γίνονται για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών ληστών και προκαλούν τον θάνατο και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.

Να διεκδικήσει την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους.

Στο δίλημμα «τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας»  η απάντηση κι εδώ είναι μόνο μία: Οι ζωές των ανθρώπων!

[fbcomments]