Σάββατο 13.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καταπέλτης από τα Τρίκαλα η Παπαρήγα για τις διεθνής εξελίξεις

13.01.2020

Στο κατάμεστο από φίλους και μέλη του κόμματος, κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ με κεντρική ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα.

Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στις διεθνείς εξελίξεις και τη σύσφιγξη των σχέσεων Αθήνας – Ουάσιγκτον μίλησε για «μεγάλες περιπέτειες, οι οποίες εμπλέκουν ακόμη βαθύτερα τη χώρα στα ατλαντικά σχέδια περί μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης της Ε.Ε. από το ρωσικό αέριο».

Προειδοποίησε δε, για «ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στις αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε Ισραήλ, Λίβανο και Παλαιστινιακή Αρχή για τα κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ παρατήρησε ότι «η παρέμβαση των ΗΠΑ για τη συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης μπορεί να αποβεί υπονομευτική για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Κατά τη διάρκεια ομιλίας σε εκδήλωση του ΚΚΕ στα Τρίκαλα, η κα Παπαρήγα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εγχώρια πολιτική σκηνή, κάνοντας λόγο για «σκυλοκαβγάδες» μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη «συγχορδία των μικρότερων κομμάτων».

«Πότε ο ένας σχολιάζει το twitter ή μια δήλωση του άλλου, πότε τσακώνονται για το ποιος ή ποια θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πότε αλληλο-καταγγέλλονται για φιλίες με την μια ή την άλλη επιχειρηματική οικογένεια. Εδώ και λίγες μέρες τσακώνονται αν ήταν πιο επιτυχημένη η επίσκεψη του Τσίπρα στις ΗΠΑ το 2017 ή η τωρινή του Μητσοτάκη. Για το αν τα επιδόματα για την ακραία φτώχεια που τα παίρνουν από τους φτωχότερους, ήταν μεγαλύτερα ή μικρότερα, ή αν αυτά τα παίρνουν σήμερα περισσότεροι σε σχέση με το χθες».

«Η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από το στρωμένο κόκκινο χαλί που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα» ανέφερε στην ομιλία της η βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ . Σημείωσε ακόμη ότι η ΝΔ πάει στον «εδραιωμένο δρόμο όλων των προγραμμάτων που ψηφίστηκαν την τελευταία δεκαετία και σε αυτό τον δρόμο θα στρώσει τις ακόμα πιο άγριες συνθήκες για το λαό τη λεγόμενη ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας».

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να χάνεται ούτε μια μέρα στον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία με τους φτωχούς επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους, αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και άλλους, με την φτωχή και ξεκληρισμένη αγροτιά, με την συμπόρευση στους αγώνες με το ΚΚΕ».

«Είναι ο κρίκος για να ξετυλίξουμε και να μη χάσουμε από τα χέρια μας ως λαός ιδιαίτερα ως πρωτοπορία όλη την αλυσίδα που οδηγεί στην εργατική εξουσία, στο σοσιαλισμό. Χωρίς τέτοια προοπτική ως έκβαση του καθημερινού αγώνα, δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα ούτε σήμερα, ούτε αύριο» κατέληξε η πρώην επικεφαλής του ΚΚΕ.

Αμέσως μετά την ομιλία ακολούθησε γλέντι με ορχήστρα.