Τετάρτη 23.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΚΚΕ: Πλυντήρια της Χ.Α. Μαράβας – ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

23.02.2019

 

ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ:  ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΑ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ: ΜΑΡΑΒΑ ΚΩΝ/ΝΟ

Η «επιχείρηση» βρώμικου ξεπλύματος της ναζιστικής  Χρυσής Αυγής που έχουν αναλάβει  εργολαβικά τα τελευταία χρόνια  τα αστικά κόμματα ,με συμπρωταγωνιστές το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, εγκαθιστά ,ελέω εκλογών, «αντιπροσωπεία»  και στο νομό μας  και συγκεκριμένα το δήμο Πύλης. Στο όλο εγχείρημα πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει ο δήμαρχος κ.Μαράβας (στέλεχος της ΝΔ) με την αμέριστη συμπαράσταση  κορυφαίων τοπικών παραγόντων αλλά και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος , καθώς  και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που όλοι τους  στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Τα  «επίσημα εγκαίνια» της επιχείρησης ξεπλύματος έγιναν μόλις προχθές στο δημαρχείο Πύλης, όπου ο κ. Μαράβας υποδέχτηκε στο συνδυασμό του την υποψήφια βουλευτή της Χρυσής Αυγής και  μάλιστα πρώτη σε ψήφους στο νομό μας στις εκλογές του Γενάρη 2015. Η υποδοχή συνοδεύτηκε με εγκάρδια χειραψία, αναμνηστική φωτογραφία και με μια ιδιαίτερα επαινετική δήλωση  του κ. δημάρχου, που μεταξύ άλλων ξεχωρίζει στη νέα του υποψήφια «…τις αρχές της ως άνθρωπο.»!

Αν ήταν κάποιος νέος κι άπειρος θα λέγαμε:  Δεν ήξερε; Δε ρώταγε;  Όμως για τον κ.Μαράβα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Κι επειδή γνωρίζει τους πάντες στην περιοχή , ίσως  καλύτερα κι απ’ την τσέπη του , επέλεξε προφανώς συνειδητά και για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας  να ξεπλύνει  τους φασίστες , εντάσσοντας στο συνδυασμό του μια εκφραστή της  πιο μαύρης ιδεολογίας,  των πιο σκοταδιστικών απόψεων, μια εκπρόσωπο της υπόδικης εγκληματικής Χρυσής Αυγής, της οργάνωσης  που έχει διαπράξει άγριες επιθέσεις και φόνους κατά εργατών και μεταναστών, της οργάνωσης που υμνεί τη Χούντα και το Χίτλερ. Αυτές κ. Μαράβα είναι οι αρχές της υποψηφίας σου! Και σαν  έμπειρος πολιτικός που είσαι θα έπρεπε να σκεφτείς ότι όταν ζεσταίνεις το αυγό του φιδιού στη μασχάλη σου , αυτό θα σκάσει και το φίδι δε θα διστάσει να σε τσιμπήσει. Ή εκτός αν έχεις αναλάβει εργολαβικά και την εκκόλαψη  των ναζιστικών φιδιών.

Για  το ξέπλυμα των φασιστών ,πέρα από τον κ. Μαράβα και τη ΝΔ, σημαντικό έργο φαίνεται να αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, που έχουν στελέχη τους μέσα στη δημοτική αρχή και δε φάνηκε να δυσαρεστήθηκαν με την είσοδο της  Χρυσής Αυγής  στην κατά τ’ άλλα «ανεξάρτητη ομάδα τους».

Άλλωστε αποκαλυπτικές  είναι ο προ ημερών δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκη  Παπαδόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό: «για το Δήμο Πύλης θα συμφωνήσω κι εγώ με την άποψη του Χρήστου Μπάτζιου (ο αναπληρωτής Γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ) ότι έχουμε πολύ καλή συνεργασία με το Δήμαρχο, με όλη τη δημοτική αρχή και αρκετά στελέχη μας συμμετέχουν στο συνδυασμό του Κώστα Μαράβα». Μετά τους χαριεντισμούς του Τσίπρα  «…με τον διαβολικά καλό Τραμπ» τον εκλεκτό των ακροδεξιών και της διαβόητης Κου – Κλουξ – Κλαν ήρθε η στήριξη στο Νεοδημοκράτη Μαράβα και η τοπικοδιοικητική συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Μάλλον είναι ένα δείγμα για το πώς φαντάζονται στο ΣΥΡΙΖΑ τα Προοδευτικά Μέτωπα που εξήγγειλε ο Τσίπρας.

Τα λόγια είναι περιττά. Το βαρέλι για τους υπερασπιστές της αντιλαϊκής πολιτικής δεν έχει πάτο.
Οι «μεταγραφές» και οι «συνεργασίες» και  σε τοπικό επίπεδο μεταξύ στελεχών που υπηρέτησαν την αμαρτωλή πολιτική των κομμάτων τους ,  που δε διστάζουν να καλοδεχτούν και να ξεπλύνουν ακόμη και τη ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι απόδειξη του αντιλαϊκού τους κατήφορου Τα ατέλειωτα  αλισβερίσια   για να μοιράζονται τις καρέκλες των  δημοτικών συμβουλίων και να υπηρετήσουν με αφοσίωση τα ίδια συμφέροντα που υπηρέτησαν ως τώρα  είναι η καλύτερη απόδειξη του πόσο ψεύτικα είναι τα προοδευτικά μέτωπα ή οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί τους.

Οι εργαζόμενοι  και ιδιαίτερα εκείνοι που νιώθουν αριστεροί και προοδευτικοί  ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να καταδικάσουν εκείνους που στρώνουν κόκκινο χαλί στους φασίστες για να σπέρνουν το δηλητήριό τους, καθώς και όσους συνεργάζονται μαζί τους για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους.  Να συμπαραταχθούν με το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο που εκφράζει μόνο  πρόταση του ΚΚΕ , γιατί  εκφράζει το συμφέρον της πλειοψηφίας του λαού και όχι τα συμφέροντα των λίγων. Να δώσουν δύναμη  για ισχυρό  ΚΚΕ στη Βουλή και ευρωβουλή , για  ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Πύλης , στους άλλους δήμους των Τρικάλων ,  στην περιφέρεια Θεσσαλίας , ώστε από καλύτερες θέσεις να βάζουμε περισσότερα εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να  δυναμώνουμε την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των εργατικών-λαικών οικογενειών, για να ανοίξουμε τον δρόμο για βαθιές αλλαγές προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας.

 ΤΡΙΚΑΛΑ  23/02/2019   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ