Σάββατο 22.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Θοδωρής Χιώνης: Λαϊκή αντεπίθεση στον άγριο χειμώνα που έρχεται

15.09.2015

Ευθεία επίθεση κατά των κομμάτων των μνημονίων και ειδικά του 3ου μνημονίου, το οποίο χαρακτήρισε και ως το χειρότερο όλων, εξαπέλυσε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ , Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ & υποψήφιου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος, κατά την χθεσινή κεντική συγκέντρωση στα Τρίκαλα. Της ομιλίας είχε προηγηθεί η παρουσίαση του ψηφοδελτίου.

Το μέλος της Κ.Ε. μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο λαός μας, η νεολαία  έχει μια ευκαιρία στις 20 Σεπτέμβρη για να κάνει ένα βήμα μπροστά, μαζί με το ΚΚΕ.

Όλα τα κόμματα που διεκδικούν τη συμμετοχή τους στην επόμενη κυβέρνηση και του «νέου» και του «παλιού» κατεστημένου, έχουν στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα το 3ο χειρότερο μνημόνιο. Αυτό που  ψήφισαν  παρεούλα όλοι μαζί ο Συριζα με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ.

Γι’ αυτό την επόμενη μέρα των εκλογών το θέμα δεν είναι ποιος και πως θα εφαρμόσει τα μνημόνια αλλά πως θα τα αντιπαλέψουμε, θα εμποδίσουμε, θα καθυστερήσουμε  κι αυτό απαιτεί δυνατό ΚΚΕ για να οργανώσει τη λαϊκή αντεπίθεση στον άγριο χειμώνα που έρχεται. Για να ανοίξει ο δρόμος της αμφισβήτησης και της ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος, ώστε το πλούτο που παράγεται να τον έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι και όχι αυτοί που φέρνουν τα μνημόνια, δηλαδή το κεφάλαιο και η ΕΕ

Κυβέρνηση θα προκύψει. Το ζήτημα άρα είναι να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και πάλη.

Και ποιος μπορεί να το κάνει αυτό;

Μήπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που υπερασπίζονται σαν τα σκυλιά τα αφεντικά και το σύστημα; Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα; Που έλεγαν ότι θα μπουν στη Βουλή και θα κυνηγήσουν  τους κλέφτες και τελικά οι χρυσαυγίτες  κυνηγούσαν ταλαιπωρημένους μετανάστες,  Έλληνες φτωχούς εργάτες και  μέσα στη Βουλή στηρίζανε τους εκμεταλλευτές ;

`Η μήπως οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι διάφοροι Λαφαζάνηδες και σία, που δήλωναν το ότι στηρίζουν την κυβέρνηση την ώρα που έφερνε  το μνημόνιο; Που δεν είχαν ούτε τα κοτσια να παραιτηθούν και έφτιαξαν το ΣΥΡΙΖΑ νο 2 αφού προκηρύχτηκαν οι εκλογές και  είδαν  ότι δεν θα είναι σε εκλόγιμες θέσεις στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ νο 1;

Να δυναμώσει  η λαϊκή αντίσταση και πάλη στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το σάπιο σύστημα. Αυτό κρίνεται σε αυτές τις εκλογές κι εγγύηση για αυτό είναι μόνο το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ είναι η δύναμη που έχει αποδείξει ότι αποτελεί σταθερό στήριγμα στη πάλη του λαού, ενάντια φτώχεια, την ανεργία την υποβαθμισμένη ζωή.

Σταθερά υπερασπίζεται το δίκιο των καταπιεσμένων, γιατί έχει γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με την ΕΕ και την καπιταλιστική εκμετάλλευση και εξουσία και παλεύει για το δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει και ανήκει αποκλειστικά στο λαό.  Γιατί παλεύει ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και σε όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούν η ΕΕ και οι εγχώριες κυβερνήσεις για να ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίοτυς αγροτες  ώστε να συγκεντρωθεί η γη και η αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων  μεγάλων .

Όσο πιο αποφασιστικά και σταθερά περπατήσουμε στο δρόμο της ανατροπής τόσο πιο κοντά θα φέρουμε τη λαϊκή νίκη. Όσο πιο αποφασιστικά και σταθερά παλεύουμε για την εργατική λαϊκή εξουσία τόσο πιο αποτελεσματικοί θα γίνονται οι καθημερινοί αγώνες. Είναι η βασική προϋπόθεση για να ξεμπερδεύουμε με ότι βασανίζει τις λαϊκές οικογένειες».