Τετάρτη 03.03.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βγαίνουν μαχαίρια στο τοπικό ΚΙΝΑΛ

15.07.2019

Του Χρήστου Κοντού

Με την Χρύσα Ντιντή πρώτη να βάλει με σκληρή γλώσσα τόσο κατά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, όσο και κατά των τοπικών στελεχών και των συνυποψηφίων της, δηλώνοντας την αποχώρησή της, ανοίγει σε τοπικό επίπεδο ο ασκός του Αιόλου, για το άλλοτε κραταιό κόμμα.

Μάλιστα με έμφαση τονίζει: «Έκανα έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα, με απόλυτη συνείδηση και με απόλυτη εκτίμηση ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. Το έβλεπα. Φαινόταν ότι δεν μας «γούσταραν», κατά την προσφιλή φράση της Μελίνας.

Δυστυχώς όμως, ενώ ο αγώνα μου ήταν έντιμος και ειλικρινής, δεν θα έλεγα το ίδιο και για ένιους συνυποψήφιούς μου και δή για τον πρώτο και δεύτερο σε ψήφους.

Υπήρξε φανερή παρέμβαση της ηγεσίας του κόμματος στον δεύτερο σε ψήφους συνυποψήφιό μου, παντί τρόπο, τόπο και χρόνο και δευτερευόντως για τον πρώτο. Αλλοίωσαν σχέσεις και συνειδήσεις για να προωθήσουν τον εκλεκτό τους. Δεν σεβάστηκαν τίποτε. Ούτε την στήριξή μου στη Φώφη Γεννηματά. Όπως επίσης και τοπικά στελέχη, φανερώνοντας «υποδούλωση» στην ηγεσία και στη λογική «δική μου μάνα πέθανε καμιά μην απομείνει»   Απ΄ ότι φαίνεται θέλουν ένα μικρό κόμμα, ελεγχόμενο από ημετέρους, του τύπου «prive club», ένα κόμμα του «κέντρου»;;; κατά τα μετεκλογικά λεγόμενα της ηγεσίας.»

Τέλος αναφέρει πως κάτω από αυτή την ηγεσία δεν μπορεί να υπάρξει… λέγοντας όμως πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη… κάτι που μπορεί να εκληφθεί και ως άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Φεύγουν κι άλλοι;

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες θέλουν όλους και περισσότερους να εγκαταλείπουν το καράβι και να τραβάνε κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά… ειδικά όσοι μισάνοιξαν την πόρτα και μετά την κατακραυγή αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω.

Πάντως καθοριστικό ρόλο για το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι οι διαδικασίες που θα ανοίξει ή όχι η πρόεδρος του ΠαΣοΚ Φώφη Γεννηματά ειδικά μετά την σκληρή κριτική που της ασκήθηκε από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Μάλιστα οι κινήσεις του τελευταίου θα επηρεάσουν άμεσα και τα τοπικά δρώμενα μιας και η διεκδίκηση ή όχι της αρχηγίας του ΚΙΝΑΛ αν ανοίξει θέμα διαδοχής θα καθορίσει και την πορεία του κουμπάρου του Γιώργου Οικονόμου.

Μάλιστα κάποιοι επιμένουν στο σενάριο πως η κάθοδος του Θανάση Ξάφου η οποία ουσιαστικά έδωσε την εκλογή στον Σάκη Παπαδόπουλο…, ήταν κατόπιν συμφωνίας ώστε να στρωθεί μετά το τέλος της τετραετίας (που θα είναι η δεύτερη για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, άρα και το τέλος της πολιτικής του καριέρας), το χαλί για τον Γιώργο Οικονόμου, κάτι που επιχειρούν να το στοιχειοθετήσουν και με την συμφωνία στις δημοτικές εκλογές η οποία έγινε από συγκεκριμένους ανθρώπους, που γνώριζαν εκ των προτέρων το… τραγικό αποτέλεσμα του 20%.