Παρασκευή 12.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΚΙΝΑΛ: Οι συνεργασίες στο δήμο προκαλούν… πονοκεφάλους

05.11.2018

Του Χρήστου Κοντού

Μπορεί το ποσοστό του να είναι 6-8% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις όμως φαίνεται πως είναι το κόμμα που καθορίζει τις εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά πράγματα. Ο λόγος για το ΚΙΝΑΛ που σε επίπεδο νομού Τρικάλων (και όχι μόνο), βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κυβέρνηση, αλλά όμως μετράει μάλλον μονοψήφια νούμερα σε δήμους και περιφέρειες, το ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως έχει εκείνο το πολιτικό προσωπικό… αλλά και τη δύναμη στην βάση που δεν έχει απολέσει σε επίπεδο Τ.Α.,  να κατεβάζει δικό του υποψήφιο και να σέρνει τον… ανίσχυρο ΣΥΡΙΖΑ σε στήριξή του.

Μόνο που στο ΚΙΝΑΛ δεν ξεχνούν, ούτε τις επιθέσεις με χαρακτηρισμούς τύπου «Γερμανοτσολιάδες», ούτε το «κλέφτες», που δέχθηκαν από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Ετσι αυτό που μπορεί να πεις κανείς είναι: Όλα του γάμου δύσκολα»…  και άλλο τόσο δύσκολο είναι να πετύχει, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Χρήστος Λάππας για συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι φωνές αντίδρασης που ακούγονται μέσα στο ΚΙΝΑΛ  είναι πολλές και πέραν της… αντιπαλότητας που πλέον υπάρχει, μπαίνει και η λογική τι θα κερδίσει και τι θα απολέσει το κόμμα σε μια τέτοια περίπτωση.

Τα σενάρια

Ετσι το θέμα το ΚΙΝΑΛ να κατεβάσει κοινό υποψήφιο με την παράταξη Λάππα περνά στα χέρια του γραμματέα Γιώργου Μανώλη, που αναμένεται να συγκαλέσει σύμφωνα και με την εγκύκλιο το σώμα για μια πρώτη κουβέντα. Σε αυτή την κουβέντα πέραν των μελών της Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ και της Νομαρχιακής, θα κληθούν να παραστούν οι πρώην δήμαρχοι και οι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Τι θα κάνει όμως η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ στην περίπτωση που επιμείνουν στην κάθοδό τους η κ. Χρύσα Ντιντή και ο Γιώργος Σπαθής και παράλληλα ζητήσουν στήριξη και τα… μέλη του συνδυασμού Λάππα, μιας και ακούγεται έντονα το όνομα του Κώστα Κρεμμύδα;

Μάλιστα ο δεύτερος την ερχόμενη Κυριακή θα προχωρήσει συνέντευξή όπου θα ανακοινώσει την κάθοδό του. Αραγε θα βάλει θέμα η Νομαρχιακή για διαγραφή του;

Ο Ηλιάδης;

Στην σκακιέρα των εκλογών του δήμου τελευταία έχει προστεθεί και το όνομα του Γιώργου Ηλιάδη, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλώσει κάποια άλλη προτίμηση πέραν αυτής του Εθνικού Κοινοβουλίου.