Τετάρτη 28.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πιθανές διαγραφές μετά τις αντιδράσεις στο ΚΙΝΑΛ

09.04.2019

Θύελλα αντιδράσεων με απρόβλεπτες διαστάσεις τόσο για το τοπικό ΚΙΝΑΛ, όσο και για τον συνδυασμό του Κώστα Κρεμμύδα έχει ξεσπάσει από την παρουσία των Χρήστου Λάππα, Θόδωρα Σπανού και Θανάση Ξάφου στην εκδήλωση της ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Κυριακή.

Ο Θόδωρας Σπανός δήλωσε χθες ότι έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι ΚΙΝΑΛ, ο Θανάσης Ξάφος έθεσε εαυτόν εκτός Νομαρχιακής Επιτροπής, αλλά παραμένει μέλος του ΚΙΝΑΛ, όπως μέλος παραμένει επίσης και ο Χρήστος Λάππας που χθες το απόγευμα στο “Ζυγό” στην εκπομπή «Χαμηλές Πτήσεις», είπε πως θα ήταν λάθος η διαγραφή τους από τον ΚΙΝΑΛ, μιας και είχαν το δικαίωμα να ακούσουν τις απόψεις και άλλων πολιτικών παρατάξεων, ενώ έκανε λόγο για άλλη μια φορά στα περί συνεργασιών…

Πλεον σύμφωνα και με τον γραμματέα του κόμματος στα Τρικαλα Γιώργο Μανώλη (σήμερα στο Ζυγό), η Νομαρχιακή Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο, θα κληθεί να πάρει αποφάσεις τόσο για την διαγραφή η όχι των Χρήστου Λάππα και θα Θανάση Ξάφου, ενώ αναμένεται να τεθεί από μέλη και ζήτημα απόσυρσης της στήριξης του ΚΙΝΑΝ στο Κώστα Κρεμμύδα, παρότι ο ίδιος δεν πήγε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ξεκάθαρα πως παραμένει στο χώρο του ΚΙΝΑΛ, παρότι τα κόμματα δεν πρέπει να εμπλέκονται στην Τ.Α., σύμφωνα με τον ίδιο.

Λώρεν και Χρύσα

Πυρ και μανία ήταν όμως τόσο η Λώρεν όσο και η Χρύσα Ντιντή με την στάση των τριών, ενώ μπήκε ξεκάθαρα και τι θα πράξει τελικά ο Γιώργος Οικονόμου, ζητώντας να βγει και να δηλώσει ανοιχτά πως θα είναι στο ψηφοδέλτιο.

Ο Γ. Οικονόμου

Στο επίκεντρο… παρότι αποστασιοποιημένος τουλάχιστον φανερά, βρέθηκε ο Γιώργος Οικονόμου που πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως πίσω απ’ όλα αυτά βρίσκεται ο ίδιος. Μάλιστα τα σενάρια θέλουν πως οι κινήσεις Λάππα από την περασμένη Ανοιξη και μετά, να κάψει όλα τα δυνατά στελέχη στον χώρο της κεντροαριστεράς με τις διαπραγματεύσεις και μεν τον τρόπο που τις έκανε για τον δήμο, ώστε να επιτύχει να έχει έναν υποψήφιο που θα δεχθεί τη συμφωνία που είχε κάνει ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ (πιο πολύ με τον Σάκη Παπαδόπουλο που ήταν για πάρα πολλά χρόνια «ομόσταυλοι» στην ίδια κλινική του νοσοκομείου), ήταν μια μεθόδευση που θα άνοιγε τον δρόμο στον Γιώργο Οικονόμου να μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο κ. Οικονόμου μέσα από μηνύματά του σε ΜΜΕ, δηλώνει πως «ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του και αναλαμβάνει τις ευθύνες του» και πως ποτέ δεν είπε πως δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ.

Η Σούλα Μερεντίτη

Μόνο μέσα από τις εκκλησίες μπορούμε να ερμηνεύσουμε την στάση των τριών αλλά και όσων πάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε το πρωί στο ράσιο Ζυγός η πρώην βουλευτής Σούλα Μερεντίτη.

Βάσω Κάκλα

«Ακούει κανείς;
Είναι ολέθριο σφάλμα το ΚΙΝΑΛ να υποστηρίζει κοινούς υποψήφιους με τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όταν την ίδια Κυριακή θα ζητάει ψήφο αντι – σύριζα στις ευρωεκλογές και αργότερα στις εθνικές εκλογές. Και καλά, οι τοπικοί παράγοντες, προκειμένου να εκλεγούν, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συμμαχήσουν και με τον διάβολο. Εκεί στα κεντρικά όμως τι κάνουν; Δεν αντιλαμβάνονται ότι μ’ αυτές τις σχιζοφρενικές τακτικές οδηγούν το κόμμα στην πλήρη πολιτική του απαξίωση;»