Παρασκευή 12.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στο κόκκινο οι σχέσεις ΚΙ.ΝΑΛ – «Τρίκαλα Συμπολιτεία»

13.11.2018

Στο κόκκινο είναι πλέον οι σχέσεις ΚΙ.ΝΑΛ και του συνδυασμού του «Τρίκαλα Συμπολιτεία» αφού μετά την ολομέλεια του περασμένου Σαββάτου, όχι μόνο δεν φάνηκε να υπάρχει κοινή πλεύση, αλλά αντίθετα γίνονται παράλληλες επαφές, ενώ ο Γιώργος Σπαθής ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του… βρέξει – χιονίσει.

Πλέον όλο και πιο πολλές είναι οι φωνές που φοβούνται τη διάσπαση και την πιθανή κάθοδο ενός μόνο ψηφοδελτίου… ενώ κάποιοι λοξοκοιτάζουν και προς την πλευρά Παπαστεργίου.

Η ολομέλεια

Την εκδήλωση άνοιξε με… ώρα ΠαΣοΚ όπως πάντα ο γραμματέας κ. Γιώργος Μανώλης, που αφού δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος από την συμμετοχή τόνισε: «Δεν συγκεντρωθήκαμε για λάβουμε αποφάσεις, αλλά να συζητήσουμε θέσεις και να καταθέσουμε προτάσεις, προκειμένου στη συνέχεια να τις διαδώσουμε στην κοινωνία.», καλώντας παράλληλα όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον του τόπου, να βρουν μια κοινή συντεταγμένη και να ακολουθήσουν.

Τις τοποθετήσεις ξεκίνησε ο κ. Χρήστος Λάππας, πρώην δήμαρχος Τρικκαίων και επικεφαλής της παράταξης «Τρίκαλα Συμπολιτεία», ο οποίος και στάθηκε στις κινήσεις που μέχρι σήμερα έχουν γίνει και τις επαφές που είχε.

Ανέπτυξε τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή όπως ότι η αυτοδιοικητική παράταξη που στηρίζεται σήμερα από το ΚΙΝΑΛ «Τρίκαλα Συμπολιτεία» έχει καταχωρηθεί στη συνείδηση των πολιτών… την πολιτική αντίληψη του ΚΙΝΑΛ για την αυτοδιοίκηση και αν αυτή θέλουν να υλοποιηθεί θα πρέπει να αναζητηθούν συνεργασίες  και αυτοί υπάρχουν στην «Πρωτοβουλία των Πολιτών» του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η φράση ήταν που έβαλε και φωτιές, με τον Θανάση Ξάφο να λέει πως «δίνουμε σανιδα σωτηρίας στον ΣΥΡΙΖΑ», τον Σωτήρη Μπλέτσα να λέει πως πρέπει να κατέβει αυτόνομο το κόμμα και να μην ψάχνει για συνεργασίες και παράλληλα να ακούγονται από κάτω διάφορες φωνές επιδοκιμασίας.

Παίρνοντας τον λόγο ξανά ο κ. Λάππας είπε πως αν το ΚΙΝΑΛ κατέλθει μόνο του υπάρχει ο κίνδυνος να μην κατεβάσει ούτε ψηφοδέλτιο, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να τρέφονται αυταπάτες και πως θα πρέπει μέσα από μια προγραμματική σύμπραξη για την πόλη, θα μπορούσαν οι αυτοδιοικητικές κινήσεις να πάνε μαζί, διαφορετικά «Να φτιάξουμε ένα μοναστήρι καθαρό και να μην κατέβουμε στην κοινωνία», τόνισε.

Η φράση πως το ΚΙΝΑΛ δεν θα μπορέσει να κατεβάσει συνδυασμό μόνο του, έκανε πυρ και μανία την Χρύσα Ντιντή που επιτέθηκε στον Λάππα γι’ αυτή του την φράση, ενώ ο Γιώργος Σπαθής παίρνοντας τον λόγο είπε πως «πρώτη φορά στη ζωή του βλέπει ένα τέτοιο καπέλωμα από μια ομάδα ανθρώπων (Τρίκαλα Συμπολιτεία), σε ένα ολόκληρό κόμμα. Ζήτησε να υπάρξουν κι άλλες ολομέλειες μέσα από τις οποίες θα προκύψει ο επικεφαλής και ο τρόπος των όποιων συνεργασιών.

Στη συνέχει τον λόγο πήρε ο Κωνσταντίνος Κρεμμύδας (ο εκλεκτός της παράταξης Τρίκαλα Συμπολιτεία) που ζήτησε να υπάρξει ηρεμία και όχι ένταση που μπορεί να οδηγήσει στη διάσπαση. Θύμισε πως στις περασμένες εκλογές ελάχιστοι έμειναν να δίνουν την μάχη για το ΠαΣοΚ που σήμερα δηλώνουν «παρών». «Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας να πετύχουμε μια συμφωνία. Θα πρέπει να δούμε πως θα πρέπει να πάμε στις εκλογές και να ξεχωρίσουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας, ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο Παπαστεργίου»; τόνισε, γνωστοποιώντας παράλληλα πως έχει καταθέσει τον εαυτό του για υποψήφιος δήμαρχος στην επιτροπή που συστάθηκε στην ομάδα του.

Την κατάθεση των υποψηφιοτήτων πρώτα στο ΚΙΝΑΛ και μετά να δούνε τον τρόπο επιλογής τους ζήτησαν αρκετά μέλη του.

«Ψυχραιμία. Εχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, με δύο παράλληλες διαδικασίες» είπε η Λώρεν Κασσοπούλου. Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για υποκρισία από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ που την τελευταία στιγμή έφτιαξε αυτοδιοικητικές κινήσεις, ενώ υπενθύμισε σε όλους πως η εγκύκλιος του κόμματος μιλάει για συνεργασίες στον δεύτερο γύρο….

Βολές κατά του Χρήστο Λάππα που θα έπρεπε από καιρό να ξεκαθαρίσει τις διαδικασίες εξαπέλυσε και ο Θωμάς Χαχάμης…

Την μεγάλη και ουσιαστική βοήθεια που προσέφερε ο συνδιασμός στο ΚΙΝΑΛ τόνισε ο πρώην γραμματέας Γιάννης Τριγώνης, διαφωνώντας όμως στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την συνάντηση πέραν των άλλων συμμετείχαν οι: πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Σούλα Μερεντίτη, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ . Κώστας Φαμίσης, η ΛώρενΚασσοπούλου, ο πρώην δήμαρχος  Γιώργος Σπαθής, τα στελέχη Χρύσα Ντιντή, Σωτήρης Μπλέτσας, γιατρός Αχιλλέας Οικονόμου, καθώς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Το σίγουρο είναι πως η διαδικασία που μόλις προχθες άνοιξε στο ΚΙΝΑΛ θα τραβήξει πολύ και αυτός που τρίβει τα χέρια από την χαρά του είναι ο δήμαρχος….

Χρήστος Κοντός