Σάββατο 23.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Την οικογένεια του Λοχαγού Β. Τζόκα επισκέφθηκε ο ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανής

04.04.2021

Μπορεί να θέλησε να περάσει απαρατήρητος, όπως κάνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά δεν τα κατάφερε, ειδικά στα Τρίκαλα, όπου επί χρόνια ήταν η έδρα μας.

Ο λόγος για τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kranosgr, βρέθηκε το πρωί στο σπίτι της οικογένειας του αδικοχαμένου Λοχαγού, Βασίλη Τζόκα, στην περιοχή Αγία Μονή Τρικάλων.

Μόνος με τον οδηγό του και πολύ διακριτικά ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, πέρασε πριν λίγο το κατώφλι της οικίας του 36 χρονου Λοχαγού, προκειμένου να συλλυπηθεί προσωπικά τη σύζυγο, τους γονείς και τους συγγενείς του στελέχους του ΣΞ, που αιφνιδίως έφυγε από τη ζωή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αθόρυβα, ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, στηρίζει οικογένειες στελεχών που έχουν αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά στην πράξη.

Τα παραδείγματα που έχουμε στη διάθεσή μας με στοιχεία, τόσο από την θητεία του ως ΑΓΕΣ αλλά και ως ΥΦΕΘΑ, πάρα πολλά…

Και ο Αρχηγός ΓΕΣ

Στην κηδεία του 36χρονου Λοχαγού, Βασίλειου Τζόκα, παρευρέθηκε χθες ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, συμμετέχοντας και ο ίδιος προσωπικά στο βαρύ πένθος της οικογένειας.

Απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων-όπου δίδαξε κιόλας μετά την αποφοίτησή του-στα 36 του χρόνια, ο 36χρονος Βασίλης, έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή

Παντρεμένος με την Κατερίνα, ήταν πατέρας ενός κοριτσιού 8 ετών, όντας άριστος οικογενειάρχης, όπως και στέλεχος του Ελληνικού Στρατού.

Τα καλοκαίρια περνούσε πολλές μέρες στο χωριό καταγωγής του, την Κορυφή Τρικάλων, όπου μάλιστα έκανε must το κολύμπι στα νερά του Αχελώου. Ο αιφνίδιος θάνατός του βύθισε στο πένθος φίλους και γνωστούς, και αφήνει απαρηγόρητους τους γονείς του Ηλία (Λεωνίδα) και Ευαγγελία.

Ζούσε στην Αθήνα, όπου και υπηρετούσε. Ωστόσο η σορός του μεταφέρθηκε στα Τρίκαλα για την Εξόδιο Ακολουθία, η οποία έγινε στη 1 μ.μ. χθες το μεσσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στην περιοχή Αγίας Μονής, όπου και το πατρικό του.