Κυριακή 27.11.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αύριο η κηδεία του Ηλία Φουντούνα – Συλλυπητήρια Παπαστεργίου και Παπακώστα

27.12.2020 /

Τη Δευτέρα 28 – 12 – 2020 και  ώρα 12η μεσημβρινή, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου Τρικάλων θα γίνει η κηδεία του Ηλία Φουντούνα, που έχασε τη μάχη με τη ζωή από επιπλοκές του κορονοϊού,  (δείτε εδώ), έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Τρικάλων.

Η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου Τρικάλων, την Δευτέρα 28 – 12 – 2020  και  ώρα 12η μεσημβρινή.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του την σύζυγο, παιδιά, εγγόνια, αδέλφια και ανίψια.

Ο Δ. Παπαστεργίου

Τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του στελέχους του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων, Ηλία Φουντούνα, εκφράζει ο Δήμαρχος, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Ο Ηλίας Φουντούνας εργαζόταν στο Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά, ως διαμεσολαβητής και, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου «ήταν ένας άνθρωπος που έτρεχε για όλους, που δεν έλεγε ποτέ “όχι”, που προσπαθούσε συνεχώς να βρει τρόπους να μεσολαβήσει και προς τις δύο πλευρές έτσι ώστε να λυθούν προβλήματα. Ανιδιοτελής, με χιούμορ και ηχηρό γέλιο, ήταν πολύ καλή ψυχή».
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε και στη μεγάλη συνεισφορά του Ηλία Φουντούνα στη διαχείριση του προσφυγικού το 2016 «όταν με περηφάνεια και τεράστιο ζήλο οδηγούσε το φορτηγάκι της Δημοτικής Αστυνομίας, κουβαλώντας τρόφιμα, κουβέρτες και άλλη είδη πρώτης ανάγκης, για να βοηθήσει τους ανθρώπους που τις ημέρες εκείνες είχαν έρθει στην πόλη».
Εχοντας χτυπηθεί από τον κορονοϊό, ο Ηλίας Φουντούνας «το πάλεψε σκληρά», τονίζει ο Δήμαρχος, ενώ είχε πάρει την πρωτοβουλία, στη διάρκεια του πρώτου κύματος, «να δημιουργήσει και βίντεο στη γλώσσα των Ρομά, για τους κινδύνους της πανδημίας».
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του.

Την βαθιά θλίψη της για τον χαμό του Ηλία Φουντούνα, στελέχους του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων & εκπροσώπου των Ρομά του Νομού μας, εκφράζει με συλλυπητήριο μήνυμά της, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα.

Η Κ. Παπακώστα

«Τέτοιες στιγμές είναι αδύνατο να περιγραφεί με λόγια, η αδόκητη απώλεια ενός καλού φίλου και εξαίρετου ανθρώπου.

Ο Ηλίας Φουντούνας αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, όχι μόνο για τους οικείους του, αλλά και για ολόκληρη την τοπική κοινότητα, στην οποία αφιερώθηκε και για την οποία εργάστηκε, επιτελώντας σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Πάντοτε με το χαμόγελο, ανιδιοτελής και με διάθεση για προσφορά, χάραξε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα…

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους συγγενείς και φίλους του.»