Τετάρτη 25.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του Β. Βαργιάμη – Σήμερα η κηδεία

29.07.2019

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του Βασίλη Βαργιάμη, η κηδεία του οποίου θα γίνει σήμερα στις 18.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου όπου φίλοι και συγγενείς θα συνοδέψουν τον εκλειπόντα στην τελευταία του κατοικία.

Ο Βασίλης προδόθηκε από την καρδιά του που τους χωρούσε όλους. Έφυγε από κοντά μας λίγες μέρες μετά την μεγαλύτερη χαρά που είχε πάρει στην ζωή του, όπως έλεγε, καθώς ο μονάκριβος του γιος, ο Γιώργος, είχε γράψει εξαιρετικά στις Πανελλήνιες εξετάσεις και θα ακολουθούσε τα χνάρια  του, σπουδάζοντας στο ΤΕΦΑΑ.

Τα ξημερώματα της Κυριακής ενώ ήταν καθ’ οδόν για το νοσοκομείο μετά από παράπονα στους οικείους του για έντονους  πόνους στον θώρακα,  εξέπνευσε. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στην ζωή αφού ήταν ήδη αργά όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

Ο Βασίλης Βαργιάμης ήταν από τους κορυφαίους αθλητές βόλει που είχε αναδείξει η πόλη μας καθώς ήταν μέλος του ιστορικού ΓΣ Τρικάλων. Αργότερα είχε αγωνιστεί και σε ΕΑ Λάρισας και Καρδίτσα ενώ είχε θητεύσει και ως προπονητής στον Ασκληπιό.

Ήταν πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και μαζί με τον φίλο και κουμπάρο του Νίκο Παϊταρίδη δημιούργησαν τον ΣΟΑΤ τον οποίο μέσα σε λίγα χρόνια κατάφεραν να τον καταστήσουν ως ένα από τα κορυφαία σωματεία Ταεκβοντο στην Ελλάδα αναδεικνύοντας πρωταθλητές που ξεπέρασαν και τα ελληνικά σύνορα,  με πρώτη και καλύτερη την Φανή Τζέλη.

Εργαζόταν ως Εξωτερικός Φρουρός Καταστημάτων Κράτησης και υπηρετούσε στις Φυλακές Τρικάλων. Ήταν πατέρας ενός γιού.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα Μιχαλάκη

« Απέραντη Θλίψη γεμίζει όλους μας η απώλεια του Βασίλη Βαργιάμη »

Ο Βασίλης, έφυγε αδόκητα από τη ζωή και ο χαμός του γέμισε με θλίψη τον κόσμο των Τρικάλων. Το αποτύπωμα του ανεξίτηλο στον χώρο του αθλητισμού, με τελική σφραγίδα την ίδρυση του «ΣΟΑΤ», απογειώνοντας τον ελληνικό αθλητισμό και συνάμα κάνοντας μας περήφανους διεθνώς.

Μέσα από την καρδιά μου εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια τόσο στην οικογένεια όσο και στους οικείους του».

Συλλυπητήριο μήνυμα Παπαστεργίου

Τη θλίψη και την οδύνη του για τον ξαφνικό θάνατο του συμπολίτη – στελέχους του τοπικού αθλητισμού, Βασίλη Βαργιάμη, εκφράζει με μήνυμά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στο μήνυμά του επισημαίνει ότι και ο ίδιος και οι συμπολίτες τρικαλινοί «θλιβόμαστε βαθιά από τον θάνατο του αγαπητού σε όλους, αθλητή και προπονητή. Το πρωινό της Κυριακής 28 Ιουλίου 2019 ήταν ένα πρωινό που σκόρπισε οδύνη σε όλους μας».

Και συνεχίζει: «Ως αθλητής, ως προπονητής, ως “ψυχή” του ΣΟΑΤ, ως επιφανές στέλεχος της άθλησης γενικότερα, ο Βασίλης Βαργιάμης έβαλε βαριά σφραγίδα στον τρικαλινό και στον ελληνικό αθλητισμό. Η διαπαιδαγώγηση των νεότερων αθλητών, η ανάδειξη αθλητών παγκόσμιας κλάσης – με κορυφαία, τη Φανή Τζέλη και τις παγκόσμιες διακρίσεις της -, οι συνεχείς προσπάθειες για βελτιώσεις σε υποδομές, οι δράσεις για την ανάπτυξη του τάε κβο ντο, η ουσιαστική συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων σε όλα αυτά τα ζητήματα, κατέδειξαν τον άνθρωπου που με μεράκι, με αγάπη, με σύστημα και διάθεση, αγωνιούσε και προσπαθούσε για το καλύτερο».

Ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνει ότι «το έργο ενός ανθρώπου ειδικά στον αθλητισμό, δε χάνεται. Παραμένει, και αποτελεί οδηγό και στοιχείο δράσης για τη συνέχιση της προσφοράς στη νέα γενιά».

Εκφράζει, δε, «τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στους συγγενείς, τους φίλους, την αθλητική οικογένεια του ΣΟΑΤ».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να προσπαθήσουμε να αποδεχτούμε τον αιφνίδιο χαμό του συναδέλφου μας Βαργιάμη Βασιλείου. Κανείς μας δεν μπορεί και δεν θέλει να πιστέψει ότι χάθηκε τόσο πρόωρα και άδικα ένας νέος άνθρωπος, ένας πατέρας. Όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συνυπηρετήσουν μαζί του, μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της απώλειας για την φυσική και υπηρεσιακή του οικογένεια. Δυστυχώς, η ζωή δεν στάθηκε μαζί του γενναιόδωρη και ο απροσδόκητος θάνατος του πέραν ότι μας γεμίζει απέραντη θλίψη, αφήνει παράλληλα δυσαναπλήρωτο κενό σε κάθε κοινωνική και υπηρεσιακή δραστηριότητα του, μιας και η πολυσχιδής ενασχόληση του με τον αθλητισμό της τοπικής κοινωνία των Τρικάλων αποτέλεσε σημείο αναφοράς. Ο Βασίλης αφήνει πίσω του το καμάρι του, το γιο του Γιώργο, φοιτητή πλέον των ΤΕΦΑΑ, μια σχολή που αγάπησε και ο ίδιος, αλλά και όλους εμάς τους συναδέλφους του που πλέον έχουμε το ιερό καθήκον να διατηρούμε ζωντανή την μνήμη του. Καλό ταξίδι φίλε μας, καλό Παράδεισο Βασίλη…

Ομοσπονδίας Ταεκβοντό

“Η οικογένεια του ελληνικού Ολυμπιακού ταεκβοντό θρηνεί σήμερα το θάνατο ενός δικού της ανθρώπου. Του δασκάλου Βασίλη Βαργιάμη, ο οποίος έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ο Βασίλης Βαργιάμης είχε σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη του ταεκβοντό στα Τρίκαλα. Άοκνος εργάτης του αθλήματος, από όποιο πόστο κι αν κλήθηκε να υπηρετήσει, με πιο πρόσφατο αυτό του προέδρου του συλλόγου ΣΟΑΤ Τρικάλων.

Πρόσφατα ο γιος του, μπήκε στα ΤΕΦΑΑ και όνειρό του ήταν κάποια ημέρα να δουλέψουν μαζί για την ανάπτυξη του ταεκβοντό στα Τρίκαλα και στον αγαπημένο του σύλλογο, τον ΣΟΑΤ. Δυστυχώς δεν πρόλαβε. Το κενό που αφήνει είναι τεράστιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΟΤ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του”.

Συλλυπητήριο Ικάρων Τρικάλων

“Δεν υπάρχει τρόπος, δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε την οδύνη μας για τον απροσδόκητο χαμό του Βασίλη Βαργιάμη.

Ενός εργάτη του τρικαλινού αθλητισμού με πολύπλευρη προσφορά τόσο στο βόλεϊ όσο και στο ταεκβοντο.

Η οικογένεια των Ικάρων Τρικάλων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια τους οικείους του Βασίλη”.

Συλλυπητήριο Αιόλου Τρικάλων

“Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν την οδύνη όλων μας για τον πρόωρο χαμό του φίλου, συνεργάτη και συνοδοιπόρου στον αθλητισμό της πόλης Βασίλη Βαργιάμη. Το χαμόγελο, η αισιοδοξία, το πάθος που τον συντρόφευε στη ζωή του θα λείψουν σε όλους. Καλό κουράγιο στον γιο του και την οικογένειά του. Αντίο ΦΙΛΕ”.

ΑΣ Ασκληπιός

“Ένας ακούραστος εργάτης του αθλητισμού έφυγε, τόσο ξαφνικά και άδικα, σήμερα από κοντά μας.

Ο Βασίλης Βαργιάμης ήταν από τους κορυφαίους αθλητές βόλλευ που είχε αναδείξει η πόλη μας καθώς υπήρξε αθλητής τόσο, του ΓΣ Τρικάλων και του Ασκληπιού Τρικάλων, ενώ αγωνίστηκε και με την Καρδίτσα στην Α2 κατηγορία αλλά και στην ΕΑ Λάρισας καθώς επίσης  διατέλεσε και προπονητής στον Ασκληπιό επί σειρά ετών.

Ήταν πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και μαζί με τον φίλο και κουμπάρο του Νίκο Παϊταρίδη δημιούργησαν τον ΣΟΑΤ τον οποίο μέσα σε λίγα χρόνια κατάφεραν να τον καταστήσουν ως ένα από τα κορυφαία σωματεία Ταεκβοντο στην Ελλάδα αναδεικνύοντας πρωταθλητές που ξεπέρασαν και τα ελληνικά σύνορα.

Το ΔΣ, οι προπονητές και οι αθλήτριες του ΑΣ Ασκληπιός Τρικάλων volley, εκφράζουμε την βαθειά μας θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όλη την οικογένεια του ΣΟΑΤ,  για τον ξαφνικό θάνατο του Βασίλη Βαργιάμη.

Καλό ταξίδι φίλε Βασίλη”