Σάββατο 03.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αλαλουμ στην κεντροαριστερά για τον υποψήφιο δήμαρχο

19.11.2018

Του Χρήστου Κοντού

Η λέξη αλαλούμ… ίσως δεν φτάνει να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον χώρο της Κεντροαριστεράς και ειδικά στο Κίνημα Αλλαγής και στην δημοτική ομάδα «Τρίκαλα Συμπολιτεία».

Από την δημοτική ολομέλεια του προπερασμένου Σαββάτου, μέχρι και την ώρα που γραφόταν το ρεπορτάζ, οι κλωτσιές κάτω από το τραπέζι και τα συντροφικά μαχαιρώματα πήγαιναν σύννεφο και ανάλογα σε πια παρέα θα καθόσουν.

Πάντως όλα δείχνουν πως δύσκολα θα βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να υπάρξει αποδοχή ενός προσώπου (σ’ αυτά που τώρα είναι στο τραπέζι), ακόμη κι αν αυτή η αποδοχή αποτυπωθεί με ανακοινώσεις και από τις δυο πλευρές, σίγουρα δεν θα μεταφραστεί στην πράξη…

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ αποτελεί κόκκινο πανί η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έχει συμφωνηθεί από τον κ. Λάππα και έγινε αποδεκτό στο πρόσωπο του Κώστα Κρεμμύδα και από την άλλη πλευρά, θεωρούν κομματική παρέμβαση και μάλιστα με εντολή της ίδιας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, την υποψηφιότητα του Γιώργου Ηλιάδη.

Αδιέξοδο;

Μπορεί στον «αέρα» των ραδιοφώνων να λένε πως πρέπει να βρεθεί λύση να πάνε όλοι μαζί, όμως και οι δυο πλευρές γνωρίζουν πως στην παρούσα φάση είναι σε αδιέξοδο αφού δεν μπορεί να συμφωνηθεί η διαδικασία εκείνη που προχωρήσει τη μία ή την άλλη υποψηφιότητα.

Ο Γιώργος Ηλιάδης θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές απέναντι στον Παπαστεργίου αν υπάρξουν οι κατάλληλες πολιτικές προϋποθέσεις και αν το ψηφοδέλτιο είναι αξιόμαχο, είπε ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Λάππας, στο «Ράδιο Ζυγός», στους Κώστα Αργυρούση και Γιώργο Παπαγεωργόπουλο.

Ο κ. Λάππας τόνισε πως πρέπει να κατέλθει ένα ψηφοδέλτιο το οποίο δεν θα έχει μόνο την κομματική στήριξη, ενώ ερωτηθείς για τον Κώστα Κρεμμύδα, είπε πως έχει την προοπτική να κερδίσει τις εκλογές αφού υπάρχει αποδοχή, αρκεί να αποφασίσει ο ίδιος την κάθοδό του.

Τέλος για την υποψηφιότητα του Γιώργου Σπαθή, είπε πως επιχείρηση να την αποτρέψει, γιατί αυτό είναι προσλαμβάνει από την κοινωνία.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας στο ίδιο ραδιόφωνο, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μανώλης, επίσης μιλούσε για εξεύρεση λύσης, όχι όμως μέσω συνεργασιών σε επίπεδο κομμάτων.

Ο… Παπαστεργίου

Μέσα σε όλα αυτά πλανάται και η περίπτωση συνεργασίας στελεχών κυρίως της ομάδας Λάππα με τον σημερινό δήμαρχο κ. Δ. Παπαστεργίου. Εξάλλου προς αυτή την κατεύθυνση, οι πληροφορίες θέλουν τον αντιδήμαρχο Γιάννη Κωτούλα που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ να κάνει συζητήσεις με στελέχη του «Τρίκαλα Συμπολιτεία».

Οι εξελίξεις

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ ώστε να αποφασιστεί τι τελικά θα γίνει. Μάλιστα την απόφαση αυτή της Ν.Ε. αναμένουν και στον συνδυασμό Λάππα που ενώ ήταν να συνεδριάσει αύριο, όπως ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος δήλωσε, φαίνεται η συνεδρίαση αυτή να αναβλήθηκε για την παραπάνω εβδομάδα και… αν.

Ο Ηλιάδης

Να το ξανασκέφτεται σοβαρά αν θα είναι και με ποιες προϋποθέσεις υποψήφιος δήμαρχος φαίνεται ο Γιώργος Ηλιάδης, που πληροφορίες θέλουν να παρελαύνουν διάφορα στελέχη από το γραφείο του, κι ο ίδιος να έχει μια λίστα ονομάτων μπροστά του για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του, σε περίπτωση καθόδου.

Ο ίδιος πάντως με ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ την περασμένη εβδομάδα ενημερώνει ότι:

«-Δεν έχω πάρει κανένα χρίσμα από το κίνημα αλλαγής για υποψήφιος δήμαρχος

-Δεν έχω εκδηλώσει το ενδιαφέρον μου για υποψήφιος δήμαρχος στο Κίνημα Αλλαγής όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο

-Βλέποντας τόσο την καλλιεργούμενη εσωστρέφεια όσο και το διαφαινόμενο αδιέξοδο , στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης ,σε ιδιωτικές συζητήσεις που είχα έθεσα ΑΚΟΜΗ και τον εαυτό μου στην διάθεση τόσο του ΚΙΝΑΛ όσο και της δημοτικής ομάδας του κ. Λαππα

-Σε κάθε περίπτωση η οποία κίνηση μου αν και εφόσον γίνει θα είναι αποτέλεσμα διεργασιών του Κινήματος Αλλαγής και της δημοτικής παράταξης του κ.Λαππα.

-Την οποία πρόθεση μου θα την ανακοινώσω ο ίδιος και δεν θα είναι ερμηνεία παρεμβάσεων τρίτων προσώπων»