Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το ΚΕΝΑΚΑΠ και τα… “μαχαίρια” στη Ν.Δ.

17.12.2019

Του Χρήστου Κοντού

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει για πολλές εκλογικές αναμετρήσεις η εκλογική διαδικασία για την προεδρία του ΚΕΝΑΚΑΠ να είναι μεταξύ Καλαμπάκας και Πύλης και ποιος από τους δύο δημάρχους θα επικρατήσει. Ισως και κάποιες φορές να ήταν και πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΠαΣοΚ και Ν.Δ. τότε. Όμως στις εκλογές της περασμένης Παρασκευής τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά και ήταν ουσιαστικά προπομπός σε αυτά που θα βλέπουμε από δω και στο εξής σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μεταξύ των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

Αυτή τη φορά ήταν η κόντρα μεταξύ… Μιχαλάκη και Παπαστεργίου… (καλά διαβάζετε) όπου ο πρώτος στήριζε μετά μανίας τον πρώην δήμαρχο Μετεώρων Χρήστο Σινάνη (που κέρδισε) και ο δεύτερος τον Κώστα Μαράβα.

Φυσικά η κόντρα είναι παλιά και μάλιστα στις περασμένες αυτοδιοικητικές φούντωσε για τα καλά!!!

Ο Χρήστος Σινάνης στηριζόταν από τους Μιχαλάκη και Μπουτίνα, ενώ ο Κώστας Μαράβας από τους Παπαστεργίου (όπου μάλιστα τον εξουσιοδότησε να ψηφίσει και για τον ίδιο) και τον Γιάννη Σακελλαρίου που επίσης είναι κόντρα στον  Μιχαλάκη μιας και στηρίχθηκε ένθερμα από τον Θανάση Λιούτα στις εκλογές για τον δήμο Φαρκαδόνας, ενώ αντιπεριφερειάρχης στήριζε ανοιχτά Μιχάλη Μπαγιώτη.

Μεταξύ αυτών… ο Θοδωρής Αλέκος που μπορεί να είχε το 24% των ψήφων με άλλο ένα 6% του Θοδωρή Χήρα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε να δει την προεδρία του ΚΕΝΑΚΑΠ να φεύγει από την Καλαμπάκα… Εξάλλου το δήλωσε και στο Ράδιο Σταγών: «Η προεδρία του ΚΕΝΑΚΑΠ δεν πρέπει να φύγει από την Καλαμπάκα. Γνωρίζω είπε πως αν πάμε σε εκλογές τα κουκιά δεν βγαίνουν για μένα , αλλά πιστεύω πως θα τα βρούμε και όλοι θα είναι ικανοποιημένοι». Τέλος υποστήριξε ότι ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων πρέπει να έχει οπωσδήποτε  μια θέση στο ΚΕΝΑΚΑΠ, κάτι που φυσικά συνέβη.

Ετσι στη Γενική Συνέλευση αφού είχαν προηγηθεί αναγκαστικές συμφωνίες, έγινε δεκτή η πρόταση του Περιφερειακού Σύμβουλου Γιάννη Μπουτίνα για το επταμελές Δ.Σ και να αποτελείται από τους:

Χρήστο Σινάνη – Πρόεδρο

Κώστα Μαράβα – Αντιπρόεδρο

Θοδωρή Αλέκο – Διευθύνων Σύμβουλο

Γιάννη Σακελλαρίου – Γραμματέα

Παπαστεργίου Δημήτρης – Μέλος

Ντίνος Μπάρδας – Μέλος

Χρήστος Γακόπουλος – Μέλος

Της ΝΟΔΕ… ο χαμός

Όπως γράψαμε και παραπάνω, αυτό ήταν απλά μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει με την επόμενη μεγάλη μάχη που είναι οι εκλογές για την προεδρία της ΝΟΔΕ. Ηδη τα μαχαίρια άρχισαν ραδιοφωνικά να βγαίνουν με τις αιχμές εκατέρωθεν να πάνε σύννεφο.

Στη μάχη αναμένεται να ριχθεί και πάλι ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Μουζακιάρης που είναι στο γραφείου του Θανάση Λιούτα και κατ’ επέκταση και στους Παπαστεργίου, Λέγκα (κρατήστε το επίθετο του πρώην υπουργού) ενώ μπαίνει ζήτημα και τι θα κάνει ο Μικέλη που… δηλώνει «παρόν»… αλλά είναι εξαφανισμένος.

Από την άλλη πλευρά ανοιχτά υπέρ του Κώστα Τρέλλη είναι ο Χρήστος Μιχαλάκης, όπως φαίνεται ο υφυπουργός Κώστας Σκρέκας, ενώ άγνωστο είναι τι θα πράξει η Κατερίνα Παπακώστα.

Χτίζουν το… αύριο

Αυτή τη στιγμή ο δυνατός παίχτης, είτε το θέλουν είτε όχι κάποιοι, ακούει στο όνομα Δημήτρης Παπαστεργίου, τον οποίο μάλιστα λόγω της εκλογής του στην προεδρία της ΚΕΔΕ και της σχέσης του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πολλά στελέχη της τοπικής Ν.Δ. τον βάζουν πάνω και από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αν λοιπόν ο δήμαρχος αποφασίσει την κάθοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή (και όχι στην Ευρωβουλη), τότε θα βρει απέναντι τον Σάκη Λιούτα που μέχρι τώρα στήριζε και πολλοί λένε πως επίτηδες το έκανε μιας και στην δική του ομήγυρη τον χαρακτήριζαν ως «βουλευτή μιας χρήσης». Όμως πέραν από εκεί θα έχει να κάνει με τον μεγάλο του αντίπαλο… τον Χρήστο Μιχαλάκη (αν δεν θελήσει να μεταπηδήσει στον δήμο), ο οποίος γνωρίζει πως είναι η μοναδική ευκαιρία τώρα που το άστρο λάμπει… να μπει στη Βουλή. Φαίνεται πως σε αυτό… θα πάει παρέα με τον Κώστα Σκρέκα (δισταυρία), μιας και λόγω της φυσιολογικής φθοράς που θα έχει μέχρι τις επόμενες εκλογές η Ν.Δ… οι έδρες που πιθανόν θα βγάλει στο νομό, θα είναι δυο.

Και η τύχη του δήμου;

Απουσία ανυπαρξίας αντιπολίτευσης και στελεχών που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν μια άλλη αξιόπιστη πρόταση, στη Ν.Δ. τρίβουν τα χέρια από την χαρά τους και … μοιράζουν τον δήμο και για την επόμενη τετραετία. Αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του δημάρχου πως δεν θα κατέλθει ξανά, τότε οι… εκλογολόγοι αναλυτές του κυβερνώντος κόμματος βλέπουν τον κ. Παπαστεργίου να στρώνει το χαλί και να ετοιμάζει την καρέκλα για τον πρώην υπουργό Νίκο Λέγκα! Αυτό βέβαια χωρίς να έχει ρωτηθεί ο Μιχάλης Ταμήλος που διαδίδει πως θέλει να επανέλθει και πάλι στον δημαρχιακό θώκο…

Όλα αυτά βέβαια… χωρίς ακόμη να έχει πει κουβέντα ο Χρήστος Μιχαλάκης, που φαίνεται να μετάνιωσε που δεν έκανε το μεγάλο βήμα στις περασμένες εκλογές…