Τρίτη 15.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών κατά του δήμου Τρικάλων

17.09.2020

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του δήμου πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα οι εκπαιδευτικοί των Τρικάλων, για μια σειρά ελλείψεων που τελικά καταδεικνύει πως δεν ήταν όλα όμορφα και αγγελικά πλασμένα όπως μέχρι σήμερα παρουσιαζόταν από την πλευρά του δήμου.

Το ΨΗΦΙΣΜΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων με θλίψη και οργή διαπιστώνει σήμερα 17η ημέρα λειτουργίας των σχολικών μονάδων του δήμου Τρικκαίων τα παρακάτω:

  • Έλλειψη του προσωπικού καθαριότητας. Για παράδειγμα, στο Δήμο Τρικκαίων υπάρχουν 108 καθαρίστριες για 130 σχολικές μονάδες, αριθμός δηλαδή ίδιος με τον περσινό, πριν την πανδημία. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε καθαρίστρια αναλογούν 14-15 αίθουσες χωρίς τους κοινόχρηστους χώρους. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν εξασφαλίζεται ότι τα σχολεία θα καθαρίζονται δύο φορές τη μέρα, θα απολυμαίνονται όλα τα κοινόχρηστα υλικά που χρησιμοποιούνται κ.ο.κ., όπως λένε οι σχετικές οδηγίες. Σε πολλές περιπτώσεις τα ωράρια των καθαριστριών είναι τέτοια που δεν καλύπτουν το ολοήμερο πρόγραμμα ή αφήνουν τα σχολεία ακάλυπτα για κάποιες ώρες το πρωί.
  • Έλλειψη αντισηπτικών και υλικών απολύμανσης. Τα σχολεία καλύπτουν τις ανάγκες τους από την έναρξη λειτουργίας τους(1/9/2020) με τα περσινά αποθέματα και ορίζοντα επάρκειας το πολύ 1-2 ημέρες ακόμη.
  • Οι εκπαιδευτικοί το πρωί της Δευτέρας 14/9 αντί να παραλάβουν τις μάσκες που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση για μαθητές και εκπαιδευτικούς παρέλαβαν μάσκες μιας χρήσης όχι σε ατομικές συσκευασίες όπως ορίζουν οι κανόνες υγιεινής, αλλά σε συσκευασίες των 50. Αποτέλεσμα κάθε σύλλογος να αυτοσχεδιάσει για τον τρόπο παράδοσης στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.  Το πρωτοφανές αυτό φιάσκο με τις μάσκες καθώς και το τραγικό ερώτημα πόσα χρήματα, επιπλέον των 6,2 εκ. € θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο αυτή η νέα… «αστοχία» παραμένει αναπάντητο. ΚΕΔΕ και κυβέρνηση αλληλοκατηγορούνται  χωρίς όμως κανείς να αναλαμβάνει την ευθύνη και κανείς υπεύθυνος δεν έχει παραιτηθεί ακόμη.

Διεκδικούμε:

  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες έτσι ώστε να διασφαλίζονται όλοι οι υγειονομικοί όροι σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων
  • Να δοθεί δωρεάν ο αναγκαίος αριθμός κατάλληλων μασκών σε καθημερινή βάση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.
  • Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στην εκπαίδευση και οικονομική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές για να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της φετινής χρονιάς.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Την Πέμπτη 17/9 στις 6.30 μ.μ στην πλ. Ρήγα Φεραίου

Δεν κάνουμε βήμα πίσω, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση

 

Για  το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ   ΜΟΥΤΟΣ