Τρίτη 09.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέα συγκέντρωση εκπαιδευτικών αύριο το μεσημέρι

22.01.2020

Σε νέα συγκέντρωση προχωρούν σήμερα στις 13:30 στην Πλατεία του ΟΤΕ καθηγητές και δάσκαλοι του νομού.

Η ΕΛΜΕΤ

«Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια! Όχι στις διατάξεις ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης!»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει την μεγάλη κινητοποίηση της 21ης Ιανουαρίου ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για την εκχώρηση της δημόσιας Εκπαίδευσης στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

H κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στην ψήφιση των  αρνητικών ρυθμίσεων που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών  κολεγίων.

Παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση. Παράλληλα εισάγει νέες τιμωρητικές διατάξεις για τους εκπαιδευτικούς –τους οποίους κατηγορεί για αφερεγγυότητα-  με τον τριετή αποκλεισμό  όσων αδυνατούν να αναλάβουν υπηρεσία μετά το διορισμό  παραβλέποντας  ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς που με προσωπικό κόστος στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση με το έργο τους σε όλα τα χρόνια της αδιοριστίας.

Η ΟΛΜΕ και το εκπαιδευτικό κίνημα συνολικά δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις  και θα συνεχίσουν ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή τους.

Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην αγωνιστική κινητοποίηση (3ωρη στάση εργασίας από την Ο.Λ.Μ.Ε. τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου ώστε να διευκολυνθούν στη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί από Ο.Λ.Μ.Ε –  Δ.Ο.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 12.30 στη Βουλή.)

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων σε συνεργασία με  το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς αλλά και όλους τους φορείς και τους πολίτες της πόλης μας να αντιδράσουν άμεσα ώστε να αποτραπεί η ψήφιση αυτού του απαράδεκτου νομοσχεδίου και συνδιοργανώνουν κοινή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23/1 στις 13.30 στα γραφεία της ΔΔΕ (πλατεία ΟΤΕ)

Για τη διευκόλυνση στη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται την  ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, Πέμπτη 23/1, τόσο στην πόλη μας όσο και στην Αθήνα εκτός των 3ωρων στάσεων εργασίας της ΟΛΜΕ, η ΕΛΜΕ Τρικάλων κηρύσσει επιπλέον 2 συμπληρωματικές 3ωρες στάσεις εργασίας, τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού και 3 τελευταίες  του απογευματινού κύκλου.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε  μαζική συμμετοχή

στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ, ώρα 13:30πμ

Οι δάσκαλοι

«Κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας» – Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23/1/2020, στη 1.30 το μεσημέρι, στην πλατεία ΟΤΕ στα Τρίκαλα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων, για τη διευκόλυνση συμμετοχής όλων των συναδέλφων στην προγραμματισμένη πανελλαδική συγκέντρωση – κινητοποίηση στη Βουλή, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12:30,  πέραν της τρίωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία μας (ΔΟΕ) από κοινού με την Ο.Λ.Μ.Ε και την Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., για το τέλος της πρωινής και την αρχή της απογευματινής ζώνης, κηρύσσει επιπλέον μία τρίωρη στάση εργασίας για τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις τελευταίες της απογευματινής ζώνης.

Η εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία καθώς και στις ρυθμίσεις του άρθρου 50 που, με πρόσχημα την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία 2005/36 (με επιλεκτική ευαισθησία ως προς την προσαρμογή στο κοινοτικό δίκαιο, αφού δεν την επιδεικνύει και για την οδηγία 70 του 1999 που θα οδηγούσε σε εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών και θα άνοιγε την πόρτα στην πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση) οδηγούν στην υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων καθιστά μονόδρομο τη σύγκρουση.

Το ίδιο επιτυγχάνει και η στάση της Υπουργού έναντι των αντιπροσωπειών της Δ.Ο.Ε., της Ο.Λ.Μ.Ε. και της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. που την συνάντησαν στο πλαίσιο της κινητοποίησης, όπου οχυρωμένη πίσω από την υποτιθέμενη πίεση της Ε.Ε. με επιχειρήματα που δεν έπεισαν κανέναν αντιμετώπισε υποτιμητικά τις εμπεριστατωμένες απόψεις των Ομοσπονδιών, για να κορυφώσει έπειτα από λίγο στη Βουλή όπου χαρακτήρισε «αφερέγγυους» όσους εκπαιδευτικούς  δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία, «λησμονώντας» ότι αναφέρεται σε ανθρώπους που με προσωπικό κόστος στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση με το έργο τους σε όλα αυτά τα, πλέον των δέκα, χρόνια της αδιοριστίας. Δυστυχώς για την εκπαίδευση και την κοινωνία αφερέγγυα είναι η Υπουργός που εμπαίζει με σαθρά επιχειρήματα την πανεπιστημιακή κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία για να καλύψει το εκπαιδευτικό έγκλημα της απαξίωσης των πανεπιστημιακών πτυχίων προς χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνεχίζει, σε κοινό δρόμο, με την Δ.Ο.Ε., την Ο.Λ.Μ.Ε. και την Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., τον αγώνα για την απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων. Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων είναι σαφές ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση την υποβάθμιση του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων καθώς και την επαναφορά τιμωρητικών διατάξεων κατά των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη αγωνιστική κινητοποίηση (3ωρη στάση εργασίας από τη Δ.Ο.Ε. τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου και 3ωρη στάση από το Σύλλογο) ώστε να διευκολυνθούν στη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί από Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 12.30 στη Βουλή.

Ζητάμε:

             Την απόσυρση κάθε τιμωρητικής διάταξης στους διορισμούς εκπαιδευτικών

             Την απόσυρση του άρθρου 50 που υποβαθμίζει τα πτυχία των πανεπιστημίων εξισώνοντάς τα με αυτά των μεταδευτεροβάθμιων κολλεγίων

             Τον μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου για τη δομή της εκπαίδευσης

             Την  εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών

             Χρηματοδότηση και κτηριακές υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών

             Καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης

             Καμία  τιμωρητική αξιολόγηση-χειραγώγηση για την οποία συνεχώς γίνεται λόγος από τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π.

             Επαναφορά της 35ετίας στις συντάξεις των εκπαιδευτικών

             Επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς μέλη του συλλόγου μας, να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. 

Κάλεσμα στην κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη  23/1/2020, στη 1.30 το μεσημέρι, στην πλατεία ΟΤΕ στα Τρίκαλα

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων καλεί τους εκπαιδευτικούς μέλη του συλλόγου μας, να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας, στην πλατεία ΟΤΕ (στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) στα Τρίκαλα, που συνδιοργανώνεται με την ΕΛΜΕ Τρικάλων, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, στη 1.30 το μεσημέρι.

             Λέμε όχι στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολλεγίων

             Να αποσυρθούν τώρα οι ρυθμίσεις που χτυπούν τον πυρήνα της δημόσιας εκπαίδευσης

Όλοι στη συγκέντρωση της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου 2020

στην πλατεία ΟΤΕ

(στα γραφεία της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης)

Σημ.: Ο Σύλλογος αν υπάρχει συμμετοχή προτίθεται να μισθώσει λεωφορείο για την πανελλαδική συγκέντρωση – κινητοποίηση στην Βουλή, παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης 22/1/2020, στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.