Δευτέρα 30.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάλεσμα των καθηγητών για το αποψινό συλλαλητήριο

17.03.2021

Αγωνιζόμαστε για Δημόσια Παιδεία – Υγεία!

Υπερασπίζουμε τις εργασιακές μας κατακτήσεις!

Κάτω η κυβερνητική πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής!

Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 17/3, στην πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 6μ.μ.!

Συνάδελφοι,

Κλείνει αυτές τις μέρες ένας χρόνος από το ξεκίνημα της πανδημίας και ο λαός μας μετρά τις πληγές που προκάλεσε η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία, την εργασία, τη ζωή του. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία. Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν έπραξε το παραμικρό ώστε να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Δεν πήρε μέτρα για την ενίσχυσή του σε γιατρούς, ΜΕΘ, υποδομές. Αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές προτίμησε να προσφέρει αδρά οικονομικά ανταλλάγματα στους κλινικάρχες του ιδιωτικού τομέα.

Την ίδια ακριβώς πολιτική εφάρμοσε και στα Δημόσια Σχολεία. Κανένα μέτρο για να λειτουργήσουν τα σχολεία με όρους υγειονομικής προφύλαξης των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Αντί για την αραίωση των τμημάτων, την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και προσωπικού στην καθαριότητα, την κάλυψη όλων των αναγκών σε μέσα υγιεινής και καθαριότητας, η κυβέρνηση επέλεξε την πολιτική του παρατεταμένου λουκέτου. Οι δραματικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών γίνονται ήδη ορατές από την κατάσταση αυτή.

Στους χώρους εργασίας με την ανοχή της κυβέρνησης οι εργοδότες προκλητικά δεν λαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα. Με την ευθύνη της κυβέρνησης στα ΜΜΜ οι εργαζόμενοι στριμώχνονται καθημερινά.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση αντιμετωπίζει εχθρικά το λαό, τους εργαζόμενους και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Επιδίδεται σε ένα όργιο αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού ενάντια στις διαδηλώσεις του λαού και της νεολαίας. Εξαπολύει άγρια βία και καταστολή, προχωρά σε πογκρόμ συλλήψεων και επιβάλλει εξοντωτικά οικονομικά πρόστιμα. Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι να κάμψει τις αγωνιστικές αντιστάσεις των εργαζόμενων ενάντια στην βάρβαρη πολιτική τους.

Συνάδελφοι,

Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να υπερασπίσουμε την ζωή και την υγεία μας, τη μόρφωση των παιδιών μας, τις εργασιακές μας κατακτήσεις, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες που καταπατούνται!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΤ

  • Καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης, στη συγκέντρωση και στα συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, την Τετάρτη 17 Μαρτίου, στην πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ και ώρα 6μμ!

 Όλοι στον αγώνα!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε  τη  δράση  μας μέχρι τη δικαίωση

Για  το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ.

[fbcomments]