Δευτέρα 25.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στο… ρυθμό της φασολάδας αύριο ο νομός – Που να πάτε!

10.03.2019

Στο… ρυθμό της φασολάδας… αλλά και των αποκριάτικων αρμάτων, παρότι Καθαρά Δευτέρα, θα κινηθεί και αύριο ο νομός Τρικάλων.

Στην Καλαμπάκα

Ώρα 11.00 – 13.30: ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΕΓΕ

Κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την παραδοσιακή φασολάδα, με άφθονους σαρακοστιανούς μεζέδες και κρασί και να διασκεδάσουν με παραδοσιακή μουσική και πολύ χορό!

Στην Πύλη

11 το πρωϊ:  Στην ορεινή Κοινότητα του Πολυνερίου, στην πλατεία του χωριού παραδοσιακή φασολάδα.

11 το πρωϊ:Κούλουμα και  είσοδος  στη Σαρακοστή στο Τρανό  Γαρδίκι.

Η ομάδα γυναικών του Γαρδικίου «ΜΑΡΟΥΣΙΑΝΑ», η Κοινότητα Γαρδικίου, για πρώτη φορά φέτος στο Μεσοχώρι του χωριού θα γευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν.

Λαγάνα, χαλβάς, ελιές αλλά και παραδοσιακή φασολάδα μαγειρεμένη στο καζάνι. Όλοι μαζί θα χορέψουμε το παραδοσιακό «γαϊτανάκι».

Ένα υπέροχο παιχνίδι που περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία είναι αναγκαία για μια ξέφρενη διασκέδαση.

11:30 το πρωί:στην τοπική κοινότητα του Αγίου Βησσαρίωνα στην πλατεία του χωριού.

Λαγάνα – χαλβάς – φαγητό – γλέντι.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΥΡΑΣ ΩΡΑ: 12 το μεσημέρι

Φασολάδα – Λαγάνα – χορός στο ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ του χωριού ή σε
περίπτωση βροχής στην κλειστή αίθουσα της Τοπικής Κοινότητας,
στις 12:00 το πρωϊ

ΩΡΑ: 1:00 το μεσημέρι: Κορυφαία εκδήλωση το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΟΜΦΩΝ. Μετά από δέκα χρόνια ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ» και ο Δήμος Πύλης συνεχίζουν.

Για δεύτερη χρονιά φέτος.

Παρέλαση αρμάτων – πεζοπόρων τμημάτων – μουσική, χορός – φασολάδα – λαγάνα & γλέντι.

Φασολάδα – Λαγάνα – χορός στο ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ της Φιλύρας ή σε περίπτωση βροχής στην κλειστή αίθουσα της Τοπικής Κοινότητας, στις 12:00 το πρωϊ

Στη Φαρκαδόνα

Την καθαρή Δευτέρα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα θα οργανωθούν εκδηλώσεις με παραδοσιακή φασολάδα και νηστήσιμα γιορτάζοντας τα κούλουμα καθώς και καρναβαλικές εκδηλώσεις από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Την καθαρή Δευτέρα στη πλατεία της Φαρκαδόνας από τις 11:00 το πρωί και μετέπειτα θα προσφέρεται παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνα και κρασί υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας στις 2:30 μ.μ. στη πλατεία της Φαρκαδόνας θα διεξαχθεί η μεγάλη παρέλαση των αρμάτων του Δήμου και των πολιτιστικών του συλλόγων.

Γριζάνο

Την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου και ώρα 11:30 π.μ. θα δοθούν στο χώρο της Πλατείας, τα παραδοσιακά κούλουμα και διάφορα άλλα νηστίσιμα εδέσματα, ενώ ταυτόχρονα κλόουν θα ψυχαγωγούν μικρούς και μεγάλους.

Στις 12:30 μ.μ. της ίδιας ημέρας θα γίνει παρέλαση αρμάτων στο κέντρο του χωριού με πλούσια ποικιλία από διασκεδαστικά δρώμενα με πολύ χορό και αστεία θεατρικά καθώς και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στο πέρας των εκδηλώσεων!