Τρίτη 16.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση από τον χώρο της εστίασης

16.11.2021

Η πιο δυναμική κινητοποίηση των περασμένων χρόνων ήταν η σημερινή για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στον χώρο της εστίασης στα Τρίκαλα, αφού τελικά όλα τα καταστήματα έβαλαν «λουκέτο»

Με το σύνθημα «Κλείνουμε μια μέρα, για να μην κλείσουμε για πάντα!» τα καταστήματα κατέβασαν ρολά, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ οι καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν, έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ζητώντας από την Κυβέρνηση να εισακούσει τα αιτήματα τους.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Σωματείου Καφετεριών Τρικάλων κ. Γιώργος Ηλιάδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων & Fast Food Τρικάλων κ. Νικόλας Παπαευθυμίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εστιατορίων στα «Μανάβικα» κ. Νίκος Μπακατσιάς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων κ. Βαγγέλης Αγγελάκης.

Οι επιχειρηματίες στην εστίαση ζητούν την αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη, μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα, συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές, επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου, επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας, την απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών, μείωση του ΦΠΑ στο 6% και συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.

Αντιπροσωπεία των παρευρισκομένων συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, όπου επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα τους. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το Δημαρχείο. Εκεί, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει τον αγώνα τους και ότι έχουν πάντα μια αγαστή συνεργασία.