Σάββατο 10.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ανοδος Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ πτώση του ΠΑΣΟΚ

05.10.2022
Έρευνα Ν. Καρδούλα στην ΠΕ Τρικάλων: Άνοδος ΝΔ, στασιμότητα ΣΥΡΙΖΑ και πτώση ΠΑΣΟΚ μετά τις υποκλοπές, ΔΕΘ και ΟΗΕ
✅ Ευχαριστώ τους 1.457 χρήστες του Facebook της ΠΕ Τρικάλων που συμμετείχαν στην έρευνα.
✅ Η έρευνα απευθύνθηκε τυχαία στους 60.000 χρήστες του Facebook της ΠΕ Τρικάλων ηλικίας άνω των 17 ετών, μέσω ερωτηματολογίου με πληρωμένη δική μου διαφήμιση, από 3 έως 4 Οκτωβρίου 2022.
✅ Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης κατόπιν στάθμισης των πρωτογενών δεδομένων, βάσει των ηλικιών, του φύλου και των εθνικών εκλογών 2019, ήταν:
☑ Η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα στην ΠΕ Τρικάλων, η οποία αν γινόταν εκλογές σήμερα θα εξασφάλιζε ποσοστό 36,7% και η διαφορά της από το ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν 8,7 ποσοστιαίες μονάδες.
☑ Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 28%, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 11,1%, του ΚΚΕ 6,7%, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ 4,7%, των ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 3,2%, του ΜΕΡΑ25 2,5%, της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 1,4%, ενώ τα ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ συγκέντρωσαν 5,7%.
✅ Σε σχέση με αντίστοιχη προηγούμενη έρευνά μου στα μέσα Ιουλίου του 2022, πριν έρθουν στο προσκήνιο οι υποκλοπές, πριν τη ΔΕΘ και πριν τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ:
☑ Η ΝΔ παρουσιάζει μέσα σε 3 μήνες άνοδο κατά 3,8 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στάσιμος.
☑ Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ παρουσιάζει απώλειες 1,6% και φαίνεται ότι υποκλοπές μάλλον του γύρισαν μπούμερανγκ.
☑ Το ΚΚΕ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν παρουσίασαν κάποια μεταβολή, ενώ το ΜΕΡΑ25 παρουσιάζει απώλειες 0,8%.
☑ Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ παραμένουν στο ίδιο επίπεδο, ενώ η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ παρουσιάζει απώλειες 1%.
✅ Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, η άνοδος της ΝΔ στην ΠΕ Τρικάλων σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνά μου στα μέσα Ιουλίου του 2022 και πριν τις υποκλοπές, οφείλεται:
☑ Στο ότι μέσα στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα των τριών μηνών, οι πολίτες είδαν στους λογαριασμούς τους στις τράπεζες τα επιδόματα βενζίνης (fuel pass) και ρεύματος (power pass), ενώ διαπίστωσαν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος τη μεγάλη κρατική επιδότηση.
☑ Στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, τόσο για το 2022, όσο και για το 2023.
☑ Στην τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τα εθνικά μας θέματα.
✅ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ποσοστά που απεικονίζονται στα γραφήματα δεν αποτελούν πρόβλεψη ψήφου, αλλά καταγραφή των τάσεων πρόθεσης ψήφου κατά τη χρονική περίοδο 3 έως 4 Οκτωβρίου 2022.