Κυριακή 01.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κοινό κάλεσμα των φορέων του ν. Τρικάλων για την απεργία

01.02.2016

Οι εκπρόσωποι των Φορέων του Νομού Τρικάλων (επιστημονικοί, παραγωγικοί, συνδικαλιστικοί) σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 στο Επιμελητήριο Τρικάλων, εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό οι οποίες, συνυπολογιζόμενων των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων για τα επόμενα έτη, θα επιφέρουν την καταστροφή των επαγγελματιών αλλά και γενικότερα της οικονομίας.

Οι Φορείς του Νομού Τρικάλων δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν ενάντια στη λογική που αποδυναμώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, προκαλεί ανεργία, υπανάπτυξη, μετανάστευση και εντείνει τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής.

Οι εκπρόσωποι των  Φορέων δηλώνουμε ότι:

– Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις και είμαστε σε κοινή κατεύθυνση για την κλιμάκωση των δράσεων μας το επόμενο διάστημα.

– Ενισχύουμε τις κινητοποιήσεις και ζητούμε να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, με προοπτική, κοινωνικά δίκαιο και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.

– Συμμετέχουμε δυναμικά στη Γενική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 10 το πρωί, μπροστά από το Επιμελητήριο Τρικάλων (Βενιζέλου 1).

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και συμφώνησαν στα ανωτέρω οι εκπρόσωποι των κάτωθι Φορέων:

Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Τρικάλων

Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων

Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας

Εμπορικοί Σύλλογοι Ν. Τρικάλων

Ν.Ε. Τρικάλων Τεχνικό Επιμελητήριο Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας

Δικηγορικός Σύλλογος

Ιατρικός Σύλλογος

Φαρμακευτικός Σύλλογος

Οδοντιατρικός Σύλλογος

Σύλλογος Επαγγελματιών Γεωπόνων

Ένωση Οικονομολόγων και Φοροτεχνών Ελευθέρων Επαγγελματιών

Σύλλογος Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης

Σύλλογος Φροντιστών Ξένων Γλωσσών

Σωματείο Επισιτιστικών Επαγγελμάτων και Fast Food

Σωματείο Καφετεριών