Κυριακή 26.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το πρόβλημα στη χώρα δεν είναι οι κούκλες αλλά οι μαριονέτες

24.08.2021

Του Χρήστου Κοντού

Με μεγάλη μου λύπη είδα την περασμένη εβδομάδα τις κερκίδες του «Καραϊσκάκη» σχεδόν αδειανές, που σε κάθε Ευρωπαϊκό αγώνα του Ολυμπιακού, γινόταν μέχρι καυγάδες για το μαγικό χαρτάκι…

Επίσης μεγάλη μου ήταν η λύπη σε γάμο όπου τα μισά τραπέζια του κέντρου ήταν άδεια και οι γονείς των νεόνυμφων καταστεναχωρημένοι γιατί δεν μπορούσαν να βολέψουν ούτε τους συγγενείς πρώτου βαθμού…

Τα ανάλογα παραδείγματα είναι δεκάδες, όμως κανείς τους δεν ξεσηκώθηκε κατά του Μαρινάκη ή του καταστηματάρχη του κέντρου, αφού αυτή είναι η νομοθεσία και αυτά επιτάσσει η μάστιγα που λέγεται κορονοϊός.

Με την ίδια λογική… φαίνεται εντελώς παράλογη η ταύτιση των λατρευτικών εκδηλώσεων της εκκλησίας με την έλευση της προσφυγοπούλας κούκλας Αμάλ, στη Καλαμπάκα.

Σαφέστατα ΚΑΚΩΣ συνωστίζονται στην έλευσή της, όσοι πολιτικά θέλουν να κερδίσουν… γιατί δεν τους είδα να κόπτονται για την καθημερινή διαβίωση των προσφύγων στην Ελλάδα αν δεν έχουν να κερδίσουν από αυτούς ( και όχι μόνο πολιτικά αλλά κυρίως οικονομικά ΜΚΟ κλπ). Γι΄αυτό θα πρέπει να παρέμβει το οργανωμένο κράτος ώστε να διαλύονται αυτές οι συγκεντρώσεις που ενέχουν τον κίνδυνο μετάδοσης.

Ομως κακώς και η Εκκλησία απαιτεί την συγκέντρωση ατόμων στις λατρευτικές εκδηλώσεις, συγκρίνοντας τες με αυτές τις Αμαλ, ειδικά η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία που κηρύττει την ΑΓΑΠΗ ακόμη και στους αλλόθρησκους.

Απέναντί της δεν είναι η Αμάλ, που απαγόρευσαν την διέλευση της στην Καλαμπάκα προκαλώντας παγκοσμίως αρνητική εικόνα, αλλά ο κορονοϊός και το κράτος… Δεν απαγόρευσε η Αμάλ την περιφορά της εικόνας της Παναγίας, αλλά οι ανάγκες της πανδημίας και η κυβέρνηση.

Υ.Γ.: Επειδή εγράφησαν διάφορα και από σοβαρούς ανθρώπους για λόγους ψηφοθηρίας… να σημειώσω πως το 10% του πληθυσμού στη Συρία ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι ενώ το 1920 το ποσοστό αυτό ήταν 30%. Μήπως να αναρωτηθούμε τι φταίει και συρρικνώνεται ο Χριστιανισμός; Οι κούκλες πάντως όχι… Οι μαριονέτες που κινούνται από πολιτικά κίνητρα ένθεν και ένθεν ίσως…