Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρίκαλα: Κατολισθήσεις στα ορεινά – Φόβοι για τα ποτάμια στον κάμπο

16.01.2016

Μάχη με τις καταπτώσεις βράχων από την ισχυρή βροχή που πέφτει στα ορεινά του νομού, ώστε να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, δίνουν τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης που βρίσκεται από το πρωί στον ορεινό όγκο του νομού για τον συντονισμό του έργου, δήλωσε στον «Ε.Π.» πως: Μέχρι αυτή την ώρα το οδικό δίκτυο είναι όλο ανοιχτό, χιόνι δεν υπάρχει πουθενά, παρά μόνο ισχυρή βροχή που ανεβάζει επικίνδυνα τα ρέματα και μας δημιουργεί ανησυχίες για τον κίνδυνο υπερχείλισης των ποταμών».

Να σημειώσουμε πως χιονοπτώσεις για το νομό προβλέπονται το βράδυ προς το ξημέρωμα της Κυριακής όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να εμπνέουν ανησυχία. Τα δύσκολα έρχονται τις επόμενες μέρες που θα ακολουθήσει παγετός και θα είναι δύσκολος ο αποχιονισμός, αν κάπου δημιουργήσει προβλήματα.

Η Περιφέρεια

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καιρικών φαινομένων, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τις επόμενες ώρες, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με  βροχές σε πεδινές περιοχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρούς ανέμους στα πελάγη. Από τη Δευτέρα αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έθεσε τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε ετοιμότητα, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.

H Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι  καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους.

Σε 24ωρη βάση και για όσο διαρκούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα λειτουργούν στην Περιφέρεια τα εξής τηλέφωνα στα οποία οι υπεύθυνοι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν:

Λάρισα: 2410237594
Μαγνησία: 2421352466
Τρίκαλα: 2431072990
Καρδίτσα: 2441023133

Επίσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας επισημαίνει την ανάγκη η Δήμοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν τα όποια φαινόμενα παρουσιαστούν στους τομείς ευθύνης τους.