Παρασκευή 12.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καιρικό: Σοκ με πτώση άνω των 10 βαθμών και χιόνια στα ορεινά

18.12.2022

Στροφή 180 μοιρών θα πραγματοποιήσει ο καιρός τις προσεχείς ημέρες, με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες να δίνουν τη θέση τους στο τσουχτερό κρύο.

Όπως είχε ήδη προαναγγείλει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα και την άνοδο της θερμοκρασίας σε τιμές αρκετά πάνω από τις συνήθεις για την εποχή.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η άνοδος της θερμοκρασίας κορυφώθηκε χθες, ενώ την Κυριακή 18/12 οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στη Νότια Ελλάδα, αλλά θα αρχίσουν να υποχωρούν στα κεντρικά και βόρεια.

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα

Το διήμερο Δευτέρα 19/12 και Τρίτη 20/12 η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη αλλά σημαντικότατη πτώση (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ λόγω της επικράτησης πολύ ενισχυμένων βοριάδων οι αισθητές θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές.

Σύμφωνα με το Meteo.gr αναμένονται ελάχιστες θερμοκρασίες στη Τρίκαλα τα ξημερώματα Τετάρτης και Πέμπτης στους μείον έναν και μείον δύο βαθμούς Κελσίου

Χιόνα σε Ελάτη – Περτούλι

Χιόνια από το αύριο το πρωί μέχρι και για όλη την διάρκεια της ημέρας δίνει το meteo για Ελάτη και Περτούλι… που θα δούνε άσπρη μέρα

[fbcomments]