Δευτέρα 27.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με καύσωνα διαρκείας… μας αποχαιρετά ο Ιούλιος

25.07.2021

Σε τροχιά σταδιακής και παράλληλα αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας εισέρχεται μεγάλο τμήμα της χώρας την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρνούτογλου και τον μετεωρολόγοι παλιό παρουσιαστή της ΕΡΡΤ Νίκο Καντερέ.

Όπως λέει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου, «εντονότερο αλλά και παρατεταμένο φαίνεται να είναι το κύμα ζέστης (όπου τοπικά θα έχει και τα χαρακτηριστικά καύσωνα) από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας!».

Eιδικότερα για τη Θεσσαλία, αναμένουε μέγιστες θερμοκρασίες στους 40 βαθμούς Κελσίου στη Λάρισα, την Τρίτη, στους 41 την Τετάρτη και στους 43 την Πέμπτη και την Παρασκευή!

Σύμφωνα με τα όσα δήλώνει στη Θεσσαλία τηλέοραση ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές ο Ιούλιος μας απαοχαιρετά με παρατεταμένο κάυσωνα με μέγιστες που θα ξεκινήσιουν από την Τρίτη στους 39 και θα φτάσουν μέχρι την Πέμπτη κατά τόπους τους 41 έως και 43 βαθμούς Κλεσίου, ενώ και οι ελάχιστες τις πρώτες πρωινές ώρες δεν θα πέσουν κάτω από τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. Ο καύσωνας θα είναι παρατεταμένος επισημαίνει ο Καρδιτσιώτης στην καταγωγή μετεωρολόγος καθώς και το Σαββατοκύριακο θα έχουμε σαραντάρια και πιθανόν και τις δύο πρώτες μέρες του Αυγούστου. Ο κ. Καντερές τέλος εφιστά την προσοχή στους αγρότες να αποφεύγουν αυτή την εβδομάδα μέχρι και τις αρχές τις επόμενης την έκθεση στον ήλιο τις μεσημβρινές ώρες, ενώ για το χαλάζι που χτύπησε Παλαμά και Φαρσαλα την περασμένη Κυριακή, το απέδωσε στην κάθοδο του ψυχρού κύματος που χτύπησε τη Γερμανία

«Για να υπολογίστε χοντρικά τις θερμοκρασίες στην περιοχή σας (καθώς θα υπάρξουν περιοχές όπου το μελτέμι θα “συγκρατήσει” αρκετά τον υδράργυρο συγκριτικά με άλλες περιοχές) διαβάστε προσεκτικά τις λεπτομέρειες στο μετεόγραμμα, ενώ για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξουν αναφορές μέσα από τη σελίδα μου εδώ στο Facebook!» καταλήγει ο Σάκης Αρναούτογλου.

 

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται έντονο και παρατεταμένο κύμα ζέστης – στους 43 βαθμούς η μέγιστη στη Λάρισα