Κυριακή 09.08.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συναγερμός για την … Αριάδνη σε Περιφέρεια και δήμο – Πολικό ψύχος

03.01.2017

Μετά τους τυφώνες… ονόματα και μάλιστα γυναικεία αποκτούν και τα… χαμηλά βαρομετρικά. Ετσι σημαντική επιδείνωση του καιρού θα προκαλέσει το βαρομετρικό χαμηλό Αριάδνη κυρίως την Πέμπτη 05/01 και Παρασκευή 06/01 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στα Τρίκαλα αναμένεται χιονόπτωση το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, όμως αυτό που θα καθορίσει τα πράγματα τις επόμενες ημέρες είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν μέχρι και -12 βαθμούς στα Τρίκαλα, αν φυσικά οι μετεωρολόγοι πέσουν μέσα… και δεν έχουν την τύχη δημοσκόπων…

Πάντως τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και ο δήμος Τρικκαίων παίρνει μέτρα, γιατί το πάθημα του 2000 όπου κάποιοι είχαν βγει στα κάγκελα… φοβούνται μήπως επιστρέψει ως εφιάλτης…

http://energospolitis.gr/etoimazetai-gia-ton-xionia-o-dhmos/

http://energospolitis.gr/se-etoimotita-h-perifereia-thassalias/

Ο καιρός

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του meteo.gr:

Την Πέμπτη 05/01, η «Αριάδνη» θα βρίσκεται στο Ιόνιο, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά, με ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και μέσα στη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται και στο Αιγαίο, με τα ισχυρότερα φαινόμενα στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου (Χάρτης 1).  Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή στροφή σε θυελλώδεις βόρειους στο Ιόνιο.

ην Παρασκευή 06/01, ημέρα των Φώτων, καθώς η Αριάδνη θα κινείται ανατολικά, τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, ενώ θα σημειώνονται χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους σε όλο το Αιγαίο, ενώ πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα καλύψουν όλη τη χώρα (Χάρτης 2).

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και το Σάββατο 07/01, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα.