Τετάρτη 03.03.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βροχές στον κάμπο και χιόνια στα ορεινά των Τρικάλων

02.02.2020

Βροχές στα πεδινά κυρίως την Τετάρτη και τοπικά την Πέμπτη και χιόνια στα ορεινά, θα φέρει το λεγόμενο σκανδιναβικό ψύχος στη Θεσσαλία, με μία πτώση της θερμοκρασίας λόγω των Βοριάδων, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Φάνη Τακούδη.

Αυτό οφείλεται στην «ψυχρή λίμνη» που σχηματίζεται πάνω από το Βόρειο Πόλο, η οποία λόγω των υψηλών πιέσεων σε Σκανδιναβία και Αγγλία θα «σπάσει» και θα στείλει βαρομετρικά χαμηλά με έντονη υγρασία προς τη βαλκανική και την Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη.
Μέχρι την Τρίτη το απόγευμα θα έχουμε λιακάδες, στην περιοχή μας και από Τρίτη βράδυ αναμένουμε φαινόμενα τα οποία θα γίνουν πιο έντονα από την Τετάρτη, με βροχές στα πεδινά της Θεσσαλίας και χιόνια στα ορεινά, αρχικά σε υψόμετρο πάνω από τα χίλια μέτρα. Στη συνέχει την Πέμπτη θα έχουμε βροχές τοπικού χαρακτήρα και χιονοπτώσεις και σε πιο χαμηλό υψόμετρο από τα 300 μέτρα και πάνω στη Δυτική Θεσσαλία, κυρίως στα ορεινά των Τρικάλων και δευτερευόντως στα ορεινά της Καρδίτσας. Σε Κίσσαβο, ¨Όλυμπο και Πήλιο, οι χιονοπτώσεις θα είναι από τα 600 με 700 μέτρα και πάνω.

Η θερμοκρασία το πρωί της Πέμπτης θα είναι γύρω στο μηδέν στα πεδινά και ένα δύο βαθμούς πάνω από το μηδέν στα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας, ενώ από Παρασκευή που κοπάζουν τα φαινόμενα και λόγω της ξαστεριάς θα έχουμε θερμοκρασίες και κάτω από το μηδέν στις κατώτατες τιμές. Στη συνέχεια φτιάχνει και πάλι ο καιρός.

Παρατεταμένη ανομβρία το φετινό χειμώνα

Ο κ. Τακούδης συμφωνεί ότι υπάρχει μία παρατεταμένη ανομβρία το φετινό χειμώνα που επηρεάζει δενδρώδεις καλλιέργειες και χειμερινά σιτηρά, αλλά ως προς το υδρολογικό έτος που ξεκινά από Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται τον Αύγουστο είμαστε στους μέσους όρους των βροχοπτώσεων στη Θεσσαλία. Αυτό όμως δεν λέει τίποτε αφού πράγματι είναι παράξενο, να πέσουν οι βροχές όλες τον Οκτώβρη και Νοέμβρη , μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη και στη συνέχεια να έχουμε αυτή την ανομβρία που προβληματίζει τους αγρότες…

https://www.thessaliatv.gr/