Σάββατο 14.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καϊκης: Λαϊκή κινητοποίηση να… σώσουμε τα αρχαία

23.01.2019

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για εξαίρεση από την ένταξη στο «Υπερταμείο» 3 ακινήτων του δήμου Τρικκαίων μόνο εφησυχασμό δε μπορούν να προκαλέσουν. Η κυβέρνηση κάτω από τη γενική κατακραυγή αναγκάστηκε να εξαιρέσει τα συγκεκριμένα ακίνητα για να «χρυσώσει το χάπι» του ξεπουλήματος . Συνεχίζει να διατηρεί τα περισσότερα ακίνητα προς αναμονή του ξεπουλήματος ανάμεσά τους ο Λόφος του προφήτη Ηλία, η πλατεία Εθνικής Αντίστασης , το κτίριο της περιφερειακής ενότητας , η πλατεία στο παλιό ΚΤΕΛ κοκ.

Δε χρειάζεται καμιά επανάπαυση , κανένας εφησυχασμός. Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση αδίστακτη και ιδιαίτερα πρόθυμη να πουλήσει και να παραδώσει ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους και άλλα πολιτιστικά-ιστορικά μνημεία στους επιχειρηματικούς ομίλους που συνεχώς αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες για περισσότερα κέρδη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο χθεσινό (22/1)  Δημοτικό Συμβούλιο  πρότεινε την έκτακτη συνεδρίασή του, το αμέσως προσεχές διάστημα, με την πρόσκληση εκπροσώπων του Υπερταμείου. Για  να μάθει το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Τρικαλινός λαός τους απαράδεκτους σχεδιασμούς από πρώτο χέρι, αλλά και για να   μεταφερθεί  σε κυβέρνηση και δανειστές η αποφασιστικότητα του λαού του Δήμου Τρικκαίων  ότι δεν αποδέχεται το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η πρότασή μας έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει αυτή την απόφαση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα αναγκαία μέτρα ενημέρωσης των δημοτών.  Η παρέμβαση και η δυναμική παρουσία του Τρικαλινού λαού , ειδικά μπροστά σ’ αυτή τη συγκυρία είναι αναγκαία και κρίσιμη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, θα δώσει όλες της τις δυνάμεις  , ώστε ο λαός της πόλης , οι μαζικοί φορείς να ενημερωθούν ουσιαστικά και να παραβρεθούν μαζικά,  διατρανώνοντας  αποφασιστικά ότι δε θα επιτρέψει στο κράτος και στην κυβέρνηση να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο.

Γιώργος Καϊκης

Λαϊκή Συσπείρωση