Παρασκευή 23.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αυτοκίνητο 31.000 ευρώ είχε αγοράσει ο ιερέας με τον έρανο – “μαϊμού”

04.12.2022

Σε προσωρινή αργία τέθηκε ένας 35χρονος ιερέας από τα Τρίκαλα. Έκανε εράνους μέσα από τα social media και από αναρτήσεις στο διαδίκτυο, εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ που προσέφεραν ανύποπτοι χρήστες.

Ο συγκεκριμένος ιερέας από τα Τρίκαλα, μέσα από δύο προφίλ – έναν στο όνομά του και έναν στο όνομα ενός 23χρονου με προβλήματα υγείας – έκανε εράνους μέσα από τα social media και από αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Υποστήριζε ότι ο 23χρονος με τον οποίο συζούσε, έχει μεγάλη οικονομική ανάγκη.

Όλα αυτά, όπως αποδείχτηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Τρικάλων, γινόταν εν αγνοία του νεαρού με τα προβλήματα υγείας, αφού ο διαχειριστής και των λογαριασμών ήταν ο 35χρονος κληρικός.

Όπως εξακριβώθηκε, ο δράστης διαχειριζόταν αποκλειστικά και εν αγνοία του άλλου ημεδαπού και τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δοθεί για τον έρανο, στους οποίους είχε κατατεθεί το συνολικό χρηματικό ποσό των -12.922,50- ευρώ, ποσό που δεν χρησιμοποιήθηκε για την  εξόφληση οφειλών του ημεδαπού.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -2.110- ευρώ, ως προερχόμενο από τον έρανο και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε νομότυπες κατ΄οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -20.000- ευρώ και διάφορα έγγραφα από τα οποία προέκυπτε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop) κ.α.).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αναφέρει ότι ο ιερέας είχε αγοράσει αυτοκίνητο έναντι 31.000 ευρώ.

Ο ιερέας τέθηκε άμεσα σε αργία μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση από την Δικαιοσύνη.

[fbcomments]