Πέμπτη 08.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ιαματικά με… αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

02.06.2022

Με τις αντιδράσεις της  Λαϊκής Συσπείρωσης πέρασε τελικά το θέμα των Ιαματικών λουτρών στο Ρίζωμα, κάτι που φυσικά δεν αποτυπώνεται στο δελτίο τύπου του δήμου.

Ο Γιώργος Καΐκης μιλώντας στις «Χαμηλές Πτήσεις» μίλησε για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του πόρου όπου και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής θα πληρώνουν για να έχουν τα οφέλη.

Πάντως σύμφωνα με τον δήμο… όλα ήταν μια… τυπική διαδικασία.

«Μπορεί να ήταν τυπική η διαδικασία, αλλά εμπεριείχε ουσία. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων για την «Αξιοποίηση του Ιαματικού Φυσικού Πόρου στη Θέση «Παναγιά» της Τ.Κ. Ριζώματος του Δήμου Τρικκαίων και των εγκαταστάσεων που συνέχονται με αυτόν» έπρεπε να ληφθεί βάσει νομοθεσίας. Δηλαδή, ότι η απόφαση λαμβάνεται, αποστέλλεται στο Υπουργείο Τουρισμού και υποβάλλεται μαζί με την υπάρχουσα οικονομοτεχνική μελέτη στη νέα εταιρεία που θα ιδρυθεί και θα σχετίζεται με τις ιαματικές πηγές (Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Α.Ε. – ΙΠΕ ΑΕ) .
Αυτό το τυπικό μέρος φανερώνει τη διάθεση του Δήμου Τρικκαίων, να συνεχίσει να υλοποιεί τη διαδικασία για την αξιοποίηση του Ιαματικού Πόρου.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις μελέτες που εκπονήθηκαν, τον σχεδιασμό για την επένδυση και, κυρίως, τα ιατρικά δεδομένα, ο φυσικό αυτός πόρος μπορεί να αξιοποιηθεί, καθώς
– έχει αναγνωριστεί για λουτροθεραπεία
– μετά από νέες μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις που έγιναν, αναγνωρίζονται και οι χρήσεις της ποσιθεραπείας και των στοματοπλύσεων (απομένει η δημοσίευση στο ΦΕΚ της σχετικής απόφασης)
-Ενδείκνυται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, παθήσεις νευρικού συστήματος, κ.α.»